Безжично зареждане от разстояние – реалност до края на годината?

Начална страница | Интересно | Безжично зареждане от разстояние – реалност до края на годината?

Компанията за безжично зареждане на разстояние Ossia е започнала партньорство с производителя на електроника Molex, за да ускори разработката на първия си продукт, който се очаква на пазара до края на тази година. Тяхното устройство се различава от днешните безжични зарядни, които изискват устройството да се постави на зарядна платформа. Ossia е сред няколкото компании, които разработват възможност за безжично зареждане на разстояние до няколко метра. Някои от тези устройства са планирани да могат да активират зарядния процес през стени. Cota технологията на Ossia използва радио честоти, за да извършва зареждане на разстояние над 4,5 метра.
Cota предавателите могат да се свържат и да заредят над дузина устройства в радиус от няколко метра. Самите предаватели могат да бъдат в различна форма, дори с формата на плоча, която се вписва естетически в конструкцията на висящ таван. Системите са удобни за кафенета, барове, офиси или други публични пространства.
Друг продукт на компанията са AA батерии, които могат да се презареждат чрез същата дистанционна технология.
Самите зарядни станции могат да се свързват в мрежа, а тя да се активира, управлява и наблюдава чрез Cota Cloud мрежова платформа. Може да добавите Cota приемници към други IoT устройства (ако имате такива във вашия дом), като по този начин ще спрете да се притеснявате за тяхното захранване.
Изглежда безжичното дистанционно зареждане е следващата логична стъпка в развитието на технологиите, тъй като от Apple също подготвят свой продукт – AirPower зарядна станция. За целта Apple закупиха новозеландската компания PowerByProxi чиято безжична зарядна технология може да изпраща мощност до няколко (и различни) устройства едновременно. Експерти от Софтуерния университет коментират, че най-вероятно AirPower ще зарежда единствено Apple устройствата.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7