4 характерни черти на българите

Начална страница | Интересно | 4 характерни черти на българите

Националният характер на българският народ се е формирал с течение на неговата история. Вижте характерните черти, които оформят неповторимият образ на българина:

1. Най-красивите жени са българките

Дори най-грозноватите ни жени са поне с едни гърди, крака или дупе пред прогресивно нарастващите на обем представителки на други държави като Германия, Гърция или лидера в областта на едрата плът - САЩ. Също така природните дадености на българките са причина за ежегодния наплив на чужденци по българските курорти , пристигнали за да им се наслаждават. А най-хубавата причина да твърдим, че са най-красиви е, че са си наши.


2. Толерантността на българина

Българския народ, който е създаден от толкова различни народи, раси и вярвания няма как да не бъде толерантен към другите (е по същата причина не можем и да се търпим по между си). Когато някой чужденец посети страната ни, сме готови да си свалим дори тапетите от стената, за да покажем гостоприемство. Вярно, че да посрещнеш някого с хляб и сол не е много гостоприемно, но пък е по-добре отколкото да ги посрещаме с камъни.


3. Българският интелект

Въпреки пропуканите стени на образователната ни система, млади ерудити продължават да се редят по скамейките на българските университети, при това някои от тях са толкова настървени за знания, че често взимат образователната си петилетка за само 2-3 години.
Примери за българската интелигентност можем да намерим не само във ВУЗ-те, но и навсякъде из цветната българска шир. Така например лафове като "чакам го да се счупи, че да си го направя здраво" говорят за изобретателността и комбинативната мисъл, които нашият народ притежава.


4. Работната политика на българите

Ах, пословичната работливост на българина! Вярно че понякога е малко насила, но ние работим средно по 8 часа на ден, 5 дни в седмицата, 250 дни в годината. Дотук добре, но за много хора по една или друга причина работната седмица продължава по 8 дни, 27 часа в денонощието. Дали защото работят на няколко места или шефът-деспот ги преексплоатира, но те се трудят и не се оплакват (освен на колеги, близки, в магазина, в градския и в коментари под интернет класации). Такива са условията на труд и ние българите ги понасяме. Да живей, живей трудът!

Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7