Как НЛО спря футболен мач

Начална страница | Интересно | Как НЛО спря футболен мач
image


Този случай, макар и противоречив в заключението си относно видяното, е интересен с това, че 10 хиляди души стават свидетели на странно събитие.
На 27 октомври 1954 г., на стадиона „Артемио Франки" в Тоскана, Италия, се провежда футболен мач между отборите на „Фиорентина", и „Пистойезе. Публиката на стадиона наброява почти 10 хиляди души.
В самото начало на второто полувреме стадионът утихва, след което цялата тълпа започва да вика неистово. Футболните фенове спират да следят какво се случва на терена и насочват поглед към небето, сочейки нещо със ръце. Футболистите също утихват и футболната среща е прекратена.
Един от участниците в този мач е Ардико Манини - италианска легенда, национал, участвал на световното през 1954 г.
В интервю пред репортер на BBC през 2014 г., той споделя следното:
"Над стадиона бавно, бавно се движеше нещо, което приличаше на продълговато яйце или пура. Всички бяхме вперили поглед в него.
Около него се разливаше някакво сребристо сияние. Бяхме направо шокирани, защото никога преди това не бяхме виждали нещо подобно. Някои от присъстващите изпаднаха даже в транс."
Както пише в рапорта си главният съдия на този мач, срещата е прекратена, защото „зрителите видяха нещо в небето".
Пред репортера на BBC споделя спомените си за този ден и Джиджи Бони, един от най-верните запалянковци на „Фиорентина".
„Спомням си прекрасно това невероятно зрелище. В небето над стадиона се появиха някакви обекти. В началото те се движиха много бързо, а след това като че ли спряха. На мен лично ми приличаха на кубински пури." - твърди Бони.
Случилото се на стадион „Артемио Франки" не може да се обясни с масова истерия - в продължение на няколко дни мнозина в Тоскана виждат НЛО отново и отново.
Роберто Пиноти, президент на италианския национален център за изучаване на НЛО, смята, че зад всичко това все пак стоят разумни същества с висока развита технология, която определено не е със земен произход.

Източник: BBC, Vbox7, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7