Фирма предлага да управлява дистанционно автономните коли

Начална страница | Интересно | Фирма предлага да управлява дистанционно автономните коли
image

След години, когато масово навлязат автономните автомобили, е възможно изведнъж светофарите да изключат и на кръстовището да дойде регулировчик. Всички нормални коли си продължават по пътя, но вашата самоуправляема стои – тя е в шок от липсата на светофари, стоящия в средата на кръстовището пешеходец и неясно защо преминаващите коли.
Компаниите правят всичко възможно да обучат възможно най-добре своите автономни автомобили, но при пътните ситуации има прекалено много и съвсем различни фактори, които могат да се променят и да доведат до „объркване“ на самоуправляващата се кола. Именно избягването на въпросното „объркване“ е целта на Phantom Auto – стартъп, базиран в Маунтайн Вю, Калифорния, пише Engadget. Тази фирма иска да сложи човек зад волана на автономните коли. Този волан обаче може да се намира и на стотици километри разстояние.
Компанията иска да осигури резервен план при автономните превозни средства. Когато въпросите возила блокират, обучени шофьори от компанията поемат контрола над тях, докато автопилотът е способен отново да управлява. От гледна точка на шофьорите от компанията това изглежда все едно да играят на компютърен симулатор, докато за пътуващите в самоуправляемата кола представлява успокоение, че всичко ще е наред във всяка ситуация.
От Phantom Auto отбелязват, че макар автопроизводителите, компаниите за споделени пътувания и другите фирми да обучават своите автопилоти както на пътя, така и чрез симулации, те не могат да са подготвени за всичко на пътя. „Не можете да обучите машината ви да реагира в онези крайни случаи, които много рядко се случват. Можете да опитате да ги повтаряте колкото пъти искате, но опасните случки от реалния живот са почти невъзможни за повтаряне“, обяснява Шай Магзимоф, основател и изпълнителен директор на Phantom Auto.

Economic.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7