Колко ще струва нощувката в първия космически хотел?

Начална страница | Интересно | Колко ще струва нощувката в първия космически хотел?
image

Първият в света хотел в орбита около Земята ще отвори врати на 5 април 2022 г. съобщи Лайф. Той ще получи названието "Аврора" и ще бъде построен от американската компания Orion Span (Орион Спан) със седалище в Хюстън.

В орбита ще бъде изведен един модул, в който ще може да се поберат 6-ма души, включително двамата членове на екипажа. Нощувката в хотела ще струва 792 000 долара. Оставането само една нощ там обаче ще е невъзможно. За 12-дневно пребиваване в "Аврора", 3-месечна предполетна подготовка и транспортиране до и от космическия хотел ще трябва да се платят 9,5 милиона долара.
Информация за реклами в Twitter и поверителност
При това разработването на подобен модул ще струва десетки милиони долари. На посетителите ще бъде предложено да участват експерименти, свързани с отглеждане на плодове и зеленчуци в околоземна орбита. Ако на клиентите на хотела им домъчнее за дома, ще могат да ползват високоскоростен безжичен интернет.
 
"Аврора" ще се намира на разстояние 322 км от земната повърхност и ще извършва една обиколка около нашата планета за 90 минути. По този начин обитателите на хотела ще могат да наблюдават 16 слънчеви залеза и изгрева в денонощието.

Желаещите да отдъхнат в космическия хотел ще трябва да планират това предварително, като внесат депозит от 80 хиляди долара. Регистрацията на места в хотела вече е започнала.
 
Източник: БТА, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7