Нещо повече от просто ябълка

Начална страница | Интересно | Нещо повече от просто ябълка
image

Тя е символ на любов, изкушение, вражда.  За нея се разказват приказки и легенди. Според много теории именно ябълката стои в центъра на човешкото въображение и познание.
Може би се чудите защо точно ябълката?  Тя е един от най-универсалните и фантастични дарове на Майката природа. Среща се в три основни цвята – жълта, зеленаи червена. Много сортове с различни вкусове, различни дървета- отрупани с много, но малки плодове, или малко плодове, но с високо качество. Общото при тях е, че имат лечебни свойства.
Представете си фруктиера пълна с ябълки. Взимате една и се настройвате да изпитате удоволствие от аромата, свежестта и вкуса.
Отхапвате и с изненада виждате:
Плодов червей – настроението ви се влошава. Започвате да мислите, че нямате късмет. Казвате си „Eдна да има и аз точно нея ще взема“. Не осъзнавате, че това означава чиста среда, без замърсители, отрови и химикали. Червеят са вашите мисли. Понякога ви завладяват и изяждат отвътре. Дали това е любовта, семейството, приятелите, работната среда, общността или нещо друго трябва да разберете сами.
Мислете! Не се отказвайте докато получите желаният резултат.
Гнила отвътре – поглеждате я с отвръщение. Готови сте да я хвърлите. Не бързайте може от нея да получатите здравословни продукти. Например ракия – когато я пиете ставате весели, забравяте умората, напрежението и стреса. В малки количества е полезна. Наслаждавате се на новият продукт и забравяте от какъв материал е направена. Друг здравословен продукт е ябълковият оцет. Той се използва за овкусяване, но и за лечение.
Работете! Тези примери показват, че вниманието ви трябва да бъде насочено в намирането на доброто във всяка ситуация.
Здрава ябълка – хармония между вас и заобикалящата ви среда.
Живейте! Сега сте в прекрасен период. Радвайте се на близките, слънцето, работата и на всичко добро по света. Създайте потомство, ако вече имате деца помислете какво можете да дадете на другите, това което умеете – красота, любов или утеха. Правете добрини, това е заложено във всеки от вас.
Не чакайте, направете си тест. Представете си картината с фруктиерата. Запомнете как точно реагирахте. Това ще ви помогне да разберете за бързината на мислите, вътрешното душевно състояние и нагласата за промяна. Ако не сте доволни от резултата, помислете какво искате да се промени. Само вие можете да направите промяната без натиск, защото сте готови да направите нещо за себе си.
Хармонията в мислите и чувствата освобождава енергия за изпълнение на целите или мечтите. Действайте!

Ваня Станева
за в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7