93-годишната баба, която стана интернет звезда с историята си

Начална страница | Интересно | 93-годишната баба, която стана интернет звезда с историята си
image

Докато поредното британско проучване показва, че на 30 години човек вече се чувства възрастен, една жена на цели 93 години доказа, че не възрастта, а духът е от значение.
Баба Ирма е от малкото градче Новента Вичентина в Северна Италия. Нейната история доби популярност в интернет благодарение на внучка ѝ и Ирма стана пример за подражание и повод за гордост и възхищение.
Преди две седмици внучката на Ирма публикува нейна снимка от летището и разказа, че баба ѝ заминава за Кения, за да помага на изоставени деца в сиропиталища.

"Баба ми остава вдовица на 26 г. Губи съпруга си във войната, а малко по-късно умира и 3-годишната ѝ дъщеря. През целия си живот тя работи усилено, за да отгледа другите си две деца - майка ми и чичо ми", разказва внучката на Ирма - Елиза.
Публикацията ѝ във Фейсбук набра огромна популярност не само в Италия, но и в други страни, включително и у нас.
93-годишната Ирма от години дарява средства на италиански свещеник, отдал живота си на доброволческа дейност в Кения.
Сега възрастната жена решила лично да посети отец Ремиджо и да обиколи всички сиропиталища, детски градини и болници, които той е построил.
Елиза споделя със света историята на своята баба, за да даде пример на всички ни, че трябва да мислим не само как да оцелеем, а как да живеем живота си пълноценно.
"Вижте я. Никой не може да я спре. Обичам тази жена", пише Елиза.
 
 По време на пътуването си баба Ирма е придружена от своята дъщеря (майката на Елиза).
След уморителното пътуване Ирма намерила приятели сред местните в град Мианди и прекарала известно време в болница, където правила различни малки произведения на изкуството, които ще се продадат, а парите ще отидат за болницата. 
А Елиза признава, че е възможно баба ѝ да не се върне и да остане в Кения, "познавайки огромното ѝ сърце и колко е енергична".

Източник: Unilad, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7