Технологични гиганти в САЩ се надигат срещу решение на властите

Начална страница | Интересно | Технологични гиганти в САЩ се надигат срещу решение на властите
image

Интернет асоциация, обединила над 40 технологични компании, пое публично ангажимент да се бори за възстановяването на интернет неутралността. Google, Facebook, Netflix и много други, влезли в сдружението, се очаква да поведат битката за отмяна на законодателното решение.

Първоначално срещу решението скочиха гражданите, а ето че сега то обедини и някои от гигантите в силициевата долина. Големите компании ясно заявиха, че не само са против него, но и ще направят каквото е нужно то да бъде отменено. Те бяха пасивни по време на първоначалните граждански протести и повечето от тях не поеха твърда обществена позиция по въпроса.
С настъпването на новата година обаче те решиха да демонстрират отпор и пратиха публично съобщение за това на 5 януари, ден след като Федералната комисия по комуникации (FCC) представи окончателните си нови правила за управление на интернет.

Припомняме, че в края на миналата година FCC реши да премахне правилото за интернет неутралност в САЩ. То предполагаше онлайн доставчиците да не могат да дават предимство на едни сайтове за сметка на други и да третират трафика по един и същи начин, независимо кой е източникът.

Отмяната на правилата, въведени през 2015 г., постави множество въпроси и събуди негативни реакции от страна на водещи играчи в сектора. Според анализаторите обаче решението в САЩ може да се отрази негативо на интернет неутралността в други държави по света.

Интернет асоциацията включва повече от 40 големи технологични компании, в това число Netflix, Uber, Amazon, Facebook, Microsoft и много други, пише Futurism. Те представляват ядрото на едни от най-големите и влиятелни играчи в страната.

Важно е да се отбележи, че в управата на асоциацията са бивши правителствени служители, а както президентът, така и вицепрезидентът на организацията имат опит в разработването на политики. Тази комбинация от опит и влияние може да се окаже печеливша в битката за възстановяване на неутралността на мрежата.

Economic.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7