По света има невероятни места за посещение. Някои от тях ...

Начална страница | Интересно | По света има невероятни места за посещение. Някои от тях ...
image

По света има невероятни места за посещение. Някои от тях обаче крият тайни, които не са достъпни за широката обществeност. Ще ви разкрием някои от тях.

Тайната на планината Ръшмор

Планината Ръшмор е национален паметник в щата Южна Дакота, САЩ, Намира се на височина от 1745 метра и символизира първите 130 години от историята на САЩ. Там скулпторът Гитзън Борглъм е изваял каменните скулптури на четирима американски президенти.

Но малцина знаят, че тази планина крие една голяма тайна.

Зад главата на Ейбрахам Линкълн се намира тайна стая, която скулпторът Борглъм внимателно е планирал. Тази скрита стая е един вид тайник за съкровища, който ще бъде отворен след няколко хиляди години и ще позволи на друга цивилизация да разбере всичко за нас. Там туристи не се допускат.
 

Кулата на ветровете във Ватикана

Ватиканът е пълен с тайни и загадъчни стаи. Кулата на ветровете е построена е през 1578 година и за нея се твърди, че е първата кула за астрономически наблюдения. В миналото от нея са измервали движението на небесните тела и са определяли посоката на вятъра. Интригуващ факт е, че в нея има малка стая с дупка в стената, през която слънчевите лъчи преминават точно на 21 март по обяд. Това се случва всяка година и лъчите осветяват малка розетка в средата на стаята, като по този начин отбелязват пролетното равноденствие.

Информация за Кулата на ветровете може да се открие само в архивите на Ватикана, които се съхраняват далеч от очите на обществеността.

Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7