Канада е новото бойно поле за технологичните гиганти

Начална страница | Интересно | Канада е новото бойно поле за технологичните гиганти
image

Южнокорейският конгломерат Samsung ще отвори лаборатория за разработка на изкуствен интелект в Канада, като по този начин страната се превръща в бойно поле на технологичните гиганти, пише Engadget.

Тъй като Канада подкрепя чрез инвестиции изкуствения интелект (наред с други инициативи, тя отдели 125 млн. долара федерално финансиране), в страната се разразява ожесточена битка за талантливи програмисти, особено в град Монреал. Докато повечето компании разработват изкуствен интелект в различни части на страната – Google в Едмънтън, а Apple в столицата Отава – Монреал вече е дом на екипи от Facebook, Google и Microsoft. Ако Samsung не беше отворил лаборатория за изкуствен интелект в града, рискуваше да изпусне талантливи кадри.

Не е тайна, че Samsung иска (и дори има нужда) да засили своята работа в областта на изкуствения интелект. Виртуалният асистент Bixby вече е фундаментална функция в новите смартфони на компанията и се разпространява и в устройства като интелигентни високоговорители и дори домакински уреди. За да има успех, производителят трябва бързо да навакса настоящия суров вид на технологията и да накара потребителите да го предпочитат пред останалите.
Economic.bg






Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7