Лицево разпознаване ще отключва и Facebook профилите ни скоро

Начална страница | Интересно | Лицево разпознаване ще отключва и Facebook профилите ни скоро
image

Потребители на Facebook вече могат да осъществяват достъп до профилите си чрез лицево сканиране. Социалната мрежа е прегърнала технологията за разпознаване на лица и е започнала да използва нова система, която да помогне на хората да поддържат сигурността на своите профили, пише Independent.

Функцията работи по следния начин: Facebook ще ви накара да погледнете в камерата на устройството си, за да може системата да провери дали човекът, който се опитва да влезе в профила ви, наистина сте вие. Технологията е разработена така, че да сканира лицето на човека и да го сравни с профилните снимки и видеоклиповете, в които е отбелязан, пише в новата секция за разпознаване на лица в настройките на Facebook. 

Новата технология ще даде възможност на потребителите бързо и лесно да верифицират собствеността на профила си в процес на възстановяване на акаунта при евентуална загуба.

Новата функция в момента се тества и все още не е достъпна за всички потребители. Ако тя сработи ефективно обаче, вероятно ще стане повсеместна.

Тази стъпка на компанията не е особена изненада, предвид че все повече компании подхождат към технологиите за лицево разпознаване. Apple например внедри такава опция в новия си iPhone X, като с нея замени пръстовото TouchID отключване.

Economic.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7