Електромагнитни импулси за "заглушават" гласовете на болните от шизофрения

Начална страница | Интересно | Електромагнитни импулси за "заглушават" гласовете на болните от шизофрения
image

Френски научен екип е успял да открие зоната в мозъка, от която идват „гласовете“ при болни от шизофрения и частично да ги „накарат да замълчат“ благодарение на лечение с електромагнитни импулси, предаде БГНЕС.
Повече от една трета от лекуваните пациенти с магнитни импулси са получили усещане за „значително намаляване“ на слуховите си халюцинации, посочват учените от екипа в комюнике.
Екипът е провел изследването с 26 пациента, които са получили лечение чрез магнитна стимулация и други 33, които са получили само плацебо.
„Това е първият контролиран опит лечение срещу плацебо/, който показва подобрение при пациентите чрез високочестотна стимулация, подчертава д-р Соня Долфъс, която е ръководител на научния екип. 35% от пациентите, подложени на лечението, след две седмици са заявили, че чувстват значително пообрение и намаляване на халюцинациите.
Пред учените предстои да установят какъв ще е ефектът от магнитните импулси ако се прилагат при продължително лечение. Според Световната здравна организация шизофренията засяга повече от 21 млн. души по света.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7