За благодарност Русия сбъдна мечта на Краси Аврамов

Начална страница | Интересно | За благодарност Русия сбъдна мечта на Краси Аврамов
image

Докато в България моралната музикална война продължава да се вихри около 14-годишни и за разнообразие някои попораснали изпълнители, като към двете армии денонощно се записват все повече поддръжници, извън пределите на страната ни името българско се прославя от артистите с главно „А“.
Тук в родината ни скандалът не престава да слиза от сутрешните блокове, централните емисии, заглавията по таблоидите и сайтовете… Той здраво е окупирал вниманието и успешно роботизирал народа, който редовно поема своята дневна доза позор. Вече привикнали на отровата наречена „Резил“, хората по нашите географски ширини сами лакомо си я търсят. Ето защо, сега цялата нация очаква с трескаво нетърпение поредния сезон на деградиращото реалити „VIP Brother България“, което за сетен път се разтвори главите човешки и ненаситно ще изсмуче мозъка им. А особено със списъка от „звезди“, които ще се настанят в къщата на Големия брат, е сигурно, че страната ни за сетен път ще дръпне спусъка и съвсем хладнокръвно ще се застреля интелектуално…
Но истински стойностните неща, по закон, винаги се случват далеч от алеята на срама. Защото за щастие все още има артисти, които не желаят да прославят името си, обвързвайки го с поредната еднодневна „сензация“, а предпочитат да популяризират това на родината, с постижения на чийто мащаби и значимост останалите нации се прекланят и високо ценят. 
Един такъв изпълнител, който страни от актуалните гюрултии и е заел удобна позиция извън обсега на шоубизнес мръсотията е певецът Краси Аврамов. Навремето нарочно и незаслужено набеден от медията за скандален, днес Аврамов твърдо доказва, че всъщност е далеч от този повърхностен лайфстайл. През последните години той убедително показа, че усърдната работа и труда носят много повече успех и признание, отколкото пошлостта, която изкуствено надува името ти в жълтите таблоиди, докато не стане така, че да го забравят и продължат към следващата грандиозна дандания. След като всички в България желаят известност на всяка цена и са готови на плиткоумни деяния, рискът славата да отклони прожектора си от теб е огромна. Затова оцеляват само великите, онези надарени с истински талант, който предлагат на света, а не с грандоманска нелепост и нисък морал. Все пак шоуто забавлява, но бизнесът е безмилостен и може да погубва, затова се изисква значимост, ако искаш да оцелееш в тази сфера. Да не забравяме, че шутове има много, но царе – малко.
След като достигна големи висоти в един от най-конкурентните мегаполиси в света – Лос Анджелис, заслужи обичта на хиляди на различни участия по света, а съвсем наскоро накара съседна Турция да се изправи на крака и запее с него, сега Аврамов направи истински фурор в Русия. Специално поканен да вземе участие в празничната програма по случай 294-тата годишнина от основаването на град Екатеринбург, певецът отпътува за пет дни в четвъртия по големина град в Руската федерация.
Програмата му бе изключително интензивна и натоварена още от самото начало. Очевидно нашите побратими, радостни от присъствието му, решиха максимално да запълнят времето му, като щедро го включат в различни мероприятия, без дори да му остане време да се настани както трябва.
След гостуванията му в няколко местни и национални предавания, където освен интервю пожелаха Краси да изпее няколко песни, нашенецът се прехвърли директно на голямата сцена в Дома на офицерите, където го очакваше публика от две хиляди и петстотин души. За самостоятелния му гала-концерт, за който седмици преди това градът усилено бе говорил, нямаше и едно свободно място. Хората изпълваха до пръсване цялата зала, нетърпеливи да чуят българина известен по широкия свят с изключително редкия си глас. В шоуто гост на Аврамов беше руската певица Галина Коротаева, която допълнително нажежи обстановката с дуетното си изпълнение с нашенецът. Руснаците бяха очаровани от спектакъла и в продължение на час и нещо не пуснаха Красимир да се прибере в хотела, за да отдъхне след дългия полет и натоварения ден, а го задържаха за снимки и автографи.
Но мероприятията едва започваха. Последва концерт в централния парк, където тези които пропуснаха великолепното му представяне в Дома на офицерите, можаха да се докоснат до таланта и творчеството му. Голямо и малко се стичаше на орди, омагьосани от музиката и гласа му. За жалост обаче, нямаше време да „хванат на тясно“ изпълнителя след концерта, защото Краси бързаше за другото си участие на площад „1905 година“, където наред с утвърдени певци и певици на Русия, трябваше да бъде част от специален концерт по случай празника на града. Така Краси Аврамов стана първият българин взел някога участие в това мероприятие, на което под звуците на симфоничен оркестър изпя „Delilah“, една от най-емблематичните и легендарни песни на Том Джоунс. Всички онези, които не бяха в Екатеринбург, за да чуят изпълнението му, го гледаха директно по национален канал, излъчващ събитието на живо.
И след това певецът дълго не успя да тръгне, причакан от стотици хора желаещи автографи на листи хартия, ръце, гърбове, гърди…
Интересът към Аврамов нарасна и веднага заваляха предложения от цяла Русия, която съвсем скоро желае негово самостоятелно турне из териториите й. А в знак на благодарност, организаторите от Екатеринбург сбъднаха една детска мечта на певеца. Качиха го на тренировъчен изтребител ЯК 52, който пори небесната шир с шеметна скорост, преобръща се и дълго се въртя издигнат високо над земята. Без каквато и да е подготовка Краси стоически издържа екстремното приключение, но призна, че би повторил след доста време, понеже тръпката и адреналинът най-вероятно ще го държат с години.

Днес той е отново в България, с поредното голямо постижение зад гърба си, без да търси скандала, без да провокира народа с обидни думи или неприлични действия. Защото има изпълнители и изпълнители, едните притежават класа, а другите не. За едните светът се разтваря, а за другите се отварят вратите на “VIP Brother”, където компания си правят най-големите НЕ випаджии на България и се чудят как да си скубят косите и вадят очите един на друг.

Никол Сашова
в. „България СЕГА“  


Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7