Кристо: „Младите трябва да вярват в себе си, да вдъхновяват хората и да помагат на ближния си!“ (Видео)

Начална страница | Интересно | Кристо: „Младите трябва да вярват в себе си, да вдъхновяват хората и да помагат на ближния си!“ (Видео)
image

Ексклузивно интервю с Кристо и неговия ПР - Ива Екимова

Веднага след като излезе новата песен на Кристо и Лора Караджова – „Повече от всичко“, тя се превърна в сериозна заявка за хитов сингъл на лято 2013. Популярността ѝ расте с всеки изминал ден и час по час все повече хора из България си я припяват и тананикат. 

Видеото към песента е атрактивно и ефектно, а в него освен изпълнителите блестят и многобройни талантливи млади хора, които демонстрират както умения, така и смелост в рисковите каскадни номера които изпълняват.

Това е втория съвместен проект на Кристо и Лора, след миналогодишния музикален разбивач „Оставам тук“.

След като в предходните броеве на вестник „България СЕГА“ представихме самата песен, сега бързаме да ви срещнем със самия Кристо и неговия личен PR Ива Екимова, с които си поговорихме за талант, музика, шоубизнес и други все интересни неща.

Интервю с Кристо за  BG7 TV - ТВ Каналът на българите в САЩ и Канада

„Повече от всичко“
 

– Здравей, Кристо! Още докато се уговаряхме с теб за интервюто, разбрах че си контузен. Искам да ти благодаря, че се въпреки това се съгласи да отделиш от времето си.

– И аз благодаря! Да, контузих се по време на футболен мач. Ритнаха ме силно, при което глезена ми се наду колкото главата ми. В момента гледам повече да релаксирам. Лекарите ми препоръчаха водна терапия, затова често съм около басейна. Вече се чувствам по-добре. 

– Надяваме се скоро да се възстановиш и да продължиш с участията и работата си. Говорейки за работа, новата ти песен с Лора Караджова е вече факт. Това е втория ви съвместен проект след миналогодишния хит „Оставам тук“. Ще ни разкажеш ли малко за подготовката около песента и видео клипа?

– Като идея, песента се роди пролетта на 2013. Музиката е на Symphonics, текста е мой и на Бобо, а режисурата е съвместна между Люси Иларионов и мен. Най-важното в проекта и това което искаме да покажем с него е, че истинските звезди са обикновените хора. Тези които никой не забелязва в сивото ежедневие, хората по улиците, онези с кецовете и раниците по автобусите, спирките и моловете. В медиите се тиражират странни хора, които не носят в себе си онзи заряд и морал, които бих искал една популярна личност да притежава. Това което желаехме да направим е да вземем тези обикновени деца, да ги качим на сцената и да покажем какви необикновени и красиви таланти имат. В клипа се показват над дванадесет различни умения. Трябва да има нови лица на които младите да подражават, такива за които си заслужава.

– Ти участва ли в кастингите за подбор на хората?

– Да, участвах. В този проект участието ми беше във всеки един аспект. Беше наистина дълъг процес, но се радвам, че хората харесват крайния резултат. Получаваме страхотни отзиви, много хора ни пишат или ме срещат и казват, че не спират да слушат песента. Именно тези неща правят изпълнителя щастлив и го мотивират. Един човек да зарадваш или промениш към по-добро, си заслужава, а когато видиш толкова много хора да реагират, това е най-голямата награда. 

 

– Мика Стоичкова, дъщерята на известния български футболист Христо Стоичков, отговаря за стайлинга на видеото. Как тя взе участие?

– С нея сме приятели, но се случи така, че малко преди снимките разбрах, че тя се занимава със стайлинг на дрехи и като цяло. Съвсем спонтанно решихме тя да направи визията на костюмите и се получи много добре. Идеята ѝ за военните панталони и разкъсаните потници се върза страхотно с пустинята и кариерата в която снимахме. В нейното ателие, тя уши дрехите с които сме облечени. Много съм доволен!

– Ти всъщност си завършил Американския колеж "Franklin & Marshall" с бизнес администрация, актьорско майсторство, режисура. Как се насочи съм музиката и пеенето?

– От малък се занимавам с музика. Баща ми е музикант, завършил е консерваторията, както и чичо ми. Още от пет годишен свиря на пиано. Като цяло съм си музикален. Когато отидох в Щатите и се качих на сцената за първи път, установих, че се чувствам комфортно. Започнах да се занимавам и професионално с брейк танци и ходихме по състезания. Актьорското майсторство, свиренето на пиано и брейка преляха в правенето на хип-хоп музика. За мен да творя подобна музика е голяма привилегия, защото в момента хип-хопа е по-голям от колкото rock & roll-а някога е бил. Културата на този стил е родена в САЩ с идеята за протест, промяна и свобода и в момента е буквално навсякъде, от филми до реклами. Обединява в себе си всички жанрове и е страшно красив.  

– Всъщност музиката е послание. Знаеш че, младите хора се вълнуват от текстовете на песните и поднесени чрез мелодия самите думи оказват влияние върху аудиторията. Ти какво послание искаш да предадеш на хората?

– Посланието което искам да предам, е най-вече посредством личния ми пример. В крайна сметка ние сме това което правим, така че гледам да живея здравословно, да не правя глупости, да вярвам в мечтите си и най-вече да вярвам в ближния и да му подавам ръка. Специално в България това винаги е било голям проблем, както и това да кажем „браво!“ на някого. Когато бях в Америка забелязах, че там ако направиш девет неща неправилно и само едно както трябва ще те похвалят, а тук в родината ни ако направиш девет неща добре и само едно грешно ще ти кажат, че за нищо не ставаш. Там се опитват да се съсредоточат върху позитивното, докато тук гледат да те смажат. Ние искаме да провокираме и вдъхновим хората да помогнат някому и да ценят това което правиш. Да те потупат по гърба и да ти кажат: „Ние вярваме в теб, вярвай и ти в себе си!“ , защото това е много важно, особено за децата. Израснал съм в България и знам, че има такъв проблем, когато поемеш в едно начинание малко хора те подкрепят. И посланието ми към младите хора е просто да вярват в самите тях, да налагаме и създаваме хубав вкус, да вдъхновяваме хората да харесват хубави неща и да помагат на ближния си.

– Какви са бъдещите ти планове и проекти? Ти направи връзката с Америка, споменавайки, че си учил там. Мислиш ли да подготвиш участия там и да зарадваш българите и почитателите си отвъд океана?

– Да. Сега правим английски версии на парчетата които сме записали. Пишат ни както българи живеещи в САЩ, така и американци и хора от всякакви националности, за да ни питат дали няма да отидем. Естествено, искаме да се изявяваме на различни сцени, да достигаме до колкото се може повече хора... Затова съобщенията ми са винаги социални и държа да бъдат насочени към някаква кауза и да има нещо стойностно което децата и младите хора да си заслужава да слушат. Всеки може да пее за секс, наркотици, коли и ланци, но ние искаме да направим нещо което да остане. Ще записваме и на други езици и ще се радваме да вдъхновим някого извън България. За нас това ще е плюс.  

„Оставам тук“

     *   *   *

След като поговорихме с Кристо, който ни даде задълбочени и смислени отговори, които карат човек хубаво да помисли, започнахме разговор с прекрасната Ива Екимова. 

– Здравей, Ива! Изглеждаш страхотно! 

– Благодаря!

– Искам да те попитам как се срещна с Кристо и как започна съвместната ви работа заедно?

– Това е много интересен въпрос. Работата ми като негов PR е изненадваща и за самата мен, въпреки че, аз се занимавам с комуникации повече от двадесет години и преподавам „PR и комуникации“ в Нов български университет от седем години. Щастлива съм да открия, че има бум в развитието на българската музика и това е един своеобразен ренесанс. Спомням си когато започна глада за качествена българска музика която да се изпълнява на живо. Дори още по-щастлива ме прави факта, че музикантите започнаха да гледат на това професионално. Вече започнаха да търсят не просто човек който да им урежда интервюта, а професионалист от висок ранг, който е необходим и като консултант. Човек който да налее основите, да създаде фундамента, който да се превърне в ценност върху която кампаниите да стъпват занапред. 

С Кристо се познаваме отдавна. Често съм работила с музиканти, съпругът ми също беше такъв и познавам всички от гилдията. За мен тази материя е много прозрачна и ми е лесно да работя с нея. Работата ни с Кристо започна когато той ме покани да работим заедно.

- Всъщност да си нечии PR, да пишеш информация и прес релийзи, изисква да вярваш в човека с когото работиш. Всички сме уникални и различни. Кое е нещото в Кристо което те грабна? Каква е неговата индивидуалност?

– Неговата индивидуалност е подчертано творческа и ти вече успя да се убедиш в това. Той е многопластов изпълнител и не е концентриран само в музиката. Това което мотивира избора ми е строгия професионализъм с който той се отнася към всичко което прави - от създаването на продуктите върху които твори, до подбора на хората и екипа му, които ще работят върху тези проекти, включително и специалиста по комуникации. Щастлива съм, че се спря на мен и ме покани, защото за мен това е още един способ да допринеса за по-голямото познаване на бизнеса и  дам от своята експертиза която съм натрупала в областта на корпоративния PR.

Интервю с Ива Екимова за BG7TV - ТВ Каналът на българите в САЩ и Канада
 

– Сега леко ще сменя темата и ще я насоча по-мащабно върху блгарския шоубизнес. Ти си специалист и имаш поглед над нещата. Според теб защо нашия шоубизнес не може да се развие в световен мащаб? Ето, Кристо има страхотен сингъл и клип, но като че ли още нещо трябва като цяло на България.

– На Кристо не му липсва нищо, за да отиде на международно ниво. На българския бизнес това което му липсва е професионалния подход. Забелязвам че тук, съществуват много представители на така наречения местен шоубизнес, които смятат, че подхода „One man show“ би им донесъл успех. Това не е така. В България вече се снимат холивудски продукции и това е доказателство, че тук има ресурс да се осъществят такива големи планове. Така че, проблема може би е някъде в спойката между хората и този строг професионализъм, разписан и разчетен в графиците на големите корпорации. Ако този професионализъм бъде приложен тук в България, мисля че можем да достигнем едно много добро ниво.


Интервю на Стелиян Стоименов
Снимки: Lio Rich Photography
в. "България СЕГА"


Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (2 направен):

ty56t5u6 на 02 Август, 2013 08:31:35
avatar
kak da stana kato vas
Съгласен Несъгласен
2
Пепа Игнатова на 01 Август, 2013 02:41:10
avatar
Възхитена съм! Поздравление на целия екип, за новата песен и не се съмнявам, че това е хита на лятото.Поздравление за текста Криско! Поздравление за мисленето и отношението ти към живота. Продължавай така!Подбирай хората около себе си и екипа с който да гледате в една посока и да правите още и още успешни неща. Пътя е правилен! Ти ме спечели от раз.Бъди здрав и успешен!
Съгласен Несъгласен
4
общо: 2 | показване: 1 - 2

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7