ШОК! Митрополит Кирил бил удушен!

Начална страница | Интересно | ШОК! Митрополит Кирил бил удушен!
image

Най-мрачните подозрения бяха потвърдени от съдебен медик направил аутопсията на трупа.

След трагичната новина от 9 юни, за смъртта на висшия духовник Кирил, започнаха да се носят различни слухове, които до този момент бяха непотвърдени, за начина по който е умрял митрополита. Твърдеше се, че кончината на дядо Кирил е настъпила от хипортемия, което означава рязко спадане на температурата на човешкото тяло. Получава се нещо подобно на астматичен пристъп, придружен от спазъм на мускулите, така че изплувайки човек не може да си поеме дъх. Тази теза светкавично беше парирана от неколцина, които казаха, че не са чули за подобен случай дори на Богоявление (Йордановден), когато се вади кръста от  януарска морска вода.

Бързото погребение на владиката обаче, събуди съмнение в мнозина, които започнаха да мислят, че около смъртта има нещо „гнило“. Съвпаденията около скръбната вест и сюжетната линия на романа "Небеса от грях", на българската писателка Лора Лазар, допълнително наляха масло в огъня, че случилото се не е инцидент, а замаскирано предумишлено убийство. До сега официалното становище беше, че няма следи за подобно престъпление. Но истината рано или късно излиза наяве... 

 

Лекарското заключение сочи, че в белите дробове на Варненския митрополит не е открита вода. Кирил е бил удушен, а не удавен, каквато бе официалната версия. Това е споделил на юриста на владиката един от лекарите извършил аутопсията - пише в. "България днес". Свещеници от Варненската митрополия обявиха, че след като е бил убит, трупът на дядо Кирил вероятно е  захвърлен в морската вода, като опит да се заличат следите от самото престъпно деяние. По повод на подновеното разследване на случая, което се прави в по-голяма част да задоволи общественото внимание, свещениците мислят, че накрая все пак всичко ще се обяви като нещастен случай. Интересен факт е, че самите духовници се държат на страна от разследващите и дори не са викани за показания. 

Коментиращите по различните форуми и Интернет платформи смело поддържат тезата, че гибелта не е случайна. Загатват, че дядо Кирил е знаел прекалено много (информация), което накрая е допринесло за неговия край. Никой не посочва от какво естество е била информацията, дори под формата на предположение. 

Причините около смъртта му остават мистерия, а в устите ни още се носи онзи неприятен привкус на въпроса "Защо?"

Стана ясно обаче, че на 16 юни Епархийските съветници Юлиян Гендов и Данаил Добрев, както и братът на покойния варненски митрополит – Христо Христов, дадоха на прокурор деловодителката Тони Добрева, виновна за прибързаното погребение на дядо Кирил. Оказва се, че Добрева, без нужните правомощия сама организирала погребението на митрополита. По този начин едва ли не е пренебрегнала каноничните изисквания и желанието на духовниците и миряните от Епархията. Сега братът на владиката и Епархийските съветници искат да отстранят госпожата от сградата на митрополията, заради проявените волности. С това загадките се свеждат до една по-малко.

Под съмнение стои дали изобщо някога ще се разплете случая, така че около него да няма срито-покрито. Не се знае дали всички въпроси ще намерят отговори и изобщо добре ли е това да става. За жалост обаче, докато всичко приключи историята със сигурност ще се присъедини към многото митове и градски легенди за смърт, спекулации, книги и интриги.  

Стелиян Стоименов
в. "България СЕГА"


Оценете тази статия
3.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (2 направен):

случайно съвпадение на 18 Август, 2013 06:27:38
avatar
Професионалeн специалитет на "тюлените" от бившoто поделение "Тихина" е да давят хора . . .
Съгласен Несъгласен
0
4уденко на 24 Юли, 2013 03:42:26
avatar
Съдебният лекър, който каза истината за смъртта на сестри Белнейски се „самообеси на” детска катерушка, следете какво ще се случи на съдебния лекър който е извършил аутопсията на Кирил Варненски . . .
Съгласен Несъгласен
0
общо: 2 | показване: 1 - 2

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7