Какви чудеса са ставали по „Седмицата на модата” в Ню Йорк!

Начална страница | Интересно | Какви чудеса са ставали по „Седмицата на модата” в Ню Йорк!

И тази година, от 6 до 13 септември, в Ню Йорк се проведе винаги впечатляващото и грандиозно събитие „Седмица на модата”.
Това са седем дни, които разтърсват Света на модата!
Това са седем дни с повече от триста дефилета и представяния в тях, които дават „зелена светлина” на новите изящни или безумни хрумвания на царете на модния дизайн на нашата планета. Смята се, че те ще господствуват в предстоящия сезон пролет - лято 2013. Стотина от тях са били в Кармен, манекен на 81 години, която не знае дали това, което прави е добро или глупаво, но го харесва и може да го прави!„Линкълн Център”, другите - по други популярни места на Ню Йорк.
Откриващите четири дефилета се показаха на огромен екран на едно световно култово място - Таймс Скуър. Това се случва за пръв път. Огромни тълпи сда видяли колекциите на Никълъс , Макс Азрия, Ричард Чан и японския моделиер Тадаши Шоджи. Дефилетата се въртяли неспирно цели 24 часа на площада!
За „Седмицата” може да се напише книга, голяма колкото „Война и мир”, може и да се разкаже за само няколко акцента. Появи се Виктория Бекъм, която беше сред най-интересните участници, защото показваше четири неща: себе си, своя мъж Дейвид Бекъм, който седеше на първия ред сред зрителите и създаваше леко торнадо около себе си, показа още семейната им дъщеря Харпър Севън, която едва ходи, но Пош казала: „Пробиваме подиума!”.
Е, Виктория показа и своята дизайнерска колекция - VB. Казват, че това била женствена и изящна върволица от впити в тялото секси поли, къси рокли с дантели и много голи гърбове. И всичкото това само в три цвята - бяло, черно и бразилско оранжево.
Хората казват, че някъде из модното войнство се подвизавала и българката манекенка Кристина Виктория, Бекъм и Бекъмчета...Милева, която се познава с модната централа „Ивет Фешън”, с известния фотограф Симоне Фалчета с когото живее в Милано и с една журналистка, която пише, че Кристина е бъдещето на професията, защото „печели с неустоимото си излъчване и други дизайнери и модни къщи като „Стив Алан”, „Дъглас Пинк” и дори „Доминик Луйс”.
Но една от сензациите на завършилата  „Седмица на модата” в Ню Йорк е била Кармен Дел’Орфи. Това е 81-годишната манекенка, най-старата, която продължава да крачи и сияе на световния моден подиум.
- Не зная дали това, което правя е добро или глупаво. Но ми харесва и мога да го правя - казва Кармен. Смятам, че Америка е пораснала и приема факта, че съществува огромно количество живот след 50-те. Защото демографски... най-многобройното население е над 50 години.
Нюйоркчанката Дел’Орфи изглежда наистина не само добре, но направо отлично. Тя демонстрирала на подиума рокля на Норисол Ферари и доста дързък финландски модел „Маримеко”. Пошло е да мисли човек за години при вида на стройното й тяло и гладка бяла кожа като на 18-годишната на времето сибирска сирена Мария Шарапова. Трябва да тръгне по света да изнася лекции като как стават тези работи... Чрез Кармен нейният манхатънски дизайнер Норисол Ферари препоръчва модели с нюх на Мерлин Монро, Рита Хейуърд и другата Рита - Морено. Малко от миналото, не не били лоши...


Мода "Ню Йорк 2012/13"


Климент Величков
В.„България СЕГА”, Чикаго
www.Bulgariasega.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (1 направен):

Milenka на 17 Септември, 2012 05:06:39
avatar
Bulgarian born fashion designer was at Fashion Week in NYC. Small Boutique Fashion Week - venue . Nadia A Ivanova, lives in Chicago showed her Spring?Summer 2013 collection - September 8th at Small Boutique Fashion Week venue.
www.naiivanova.com
nai fashion Spring/Summer 2013 collection
http://www.naiivanova.com/piles.html
Nadia will also show her spring/supper 2013 collecting at the Chicago Fashion Week at the Nature Museum on October 15th.
You can find her facebook & see more pictures, info and updates.. of designer's events and activities
Съгласен Несъгласен
0
общо: 1 | показване: 1 - 1

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7