Ирен Кривошиева: “Всеки трябва да намери сили в себе си, за да каже истината!”(Аудио)

0

Ирен Кривошиева е една от най-популярните и обичани актриси на BG киното на 80-те години. Завършва ВИТИЗ през 1982 г. По време на снимането на филма “Поема” се влюбва в Стефан Данаилов и решава да направи аборт, когато е бременна в 6-тия месец от друг мъж, за да дари гениалния български актьор с поколение. През 1992 г. заминава за САЩ и се установява в градчето Нейпълс във Флорида. Има 5 брака. В Америка се снима в тв сериала “13 часа”. Притежава магазин за модна конфекция. Синът й се казва Владимир и е на 25 години. През Ноември 2011 година излиза от печат нейната книга “Моят грях”, в която тя споделя неща, за които е мълчала дълги години.
BG7 Radio се свърза с мега звездата от 80-те по телефона по време на нейното пребиваване в Ню Йорк, в качеството си на почетен гост на първата среща за 2012 г. на Българския Женски Клуб в Ню Йорк,чийто главен координатор е актрисата Боряна Павлова.
Предлагаме на вниманието на нашите читатели фрагменти от интервюто с Ирен Кривошиева.

(АУДИО) Чуйте тук интервюто на BG7 Radio с Ирен Кривошиева:

Любимият й филм е “Хотел Централ”

ИК:“Ако се броят сериите, съм се снимала в повече от 30 филма. Всеки път се учудвам, че съм участвала във филм, за който съм забравила.”

Тя не получава в Америка това, което е търсила

ИК: “Първо не съм търсила на правилното място. Трябваше да го търся в себе си, а не да обикалям от континент на континент.”

Стефан Данаилов признава сина си 20 години преди да направи това публично

ИК: “През цялото време когато е бил със сина си, той го е признавал в близък кръг. Всеки  около него знаеше за съществуването на неговия син. Публично той обяви това в българските медии тази година.”

Издателят: “Книгата “Моят грях” не е достатъчно скандална!”

ИК: “Книгата изобщо не е скандална. Тя просто е самата истина. В нея има факти и аз се отнасям с любов към всеки един участник в тези факти.”

Списък на известните от близките минало хора, които са герои в книгата…

ИК:”Много хора, които бяха известни и които и до ден днешен имат същата власт и влияние, които имаха преди. В книгата  пиша за Тодор Живков, Борис Велчев, Иванка Гръбчева, Филип Трифонов и много други.”

Живот в лъжа

ИК: “Всъщност никога не съм живяла в лъжа. Скривала съм това, което е явно. Съобразявала съм се с желанието на всички останали хора. Книгата е написана преди 8 години и имаше друга цел, но сега целта ми е да кажа това, за което така или иначе се говори и се създават постоянни интриги. Главната причина да се освободя от тази лъжа е синът ми – той трябва да живее в истина.”

Главното послание на “Моят грях”…

ИК: “Всеки един човек трябва да намери сили в себе си, независимо дали е звезда или е неизвестен, за да каже истината пред себе си и другите.По-болезнено е когато шушукат и говорят зад гърба ти.”

Засегнат ли е Стефан Данаилов от книгата?

ИК: “Той няма основание да бъде засегнат. Това е моята истина. Моята книга. Мисля, че той е един много добър, почтен и великодушен човек.”

Най-големият грях

ИК: “Това, че направих аборт, когато бях бременна от друг мъж, за да мога да даря Стефан Данаилов с наследник е грях, но мотивацията ми бе благородна. Това, че дълго време мълчах и не можех да кажа истината също е грях. Когато, обаче, си признаеш греха, простиш си и поискаш прошка от Бога можеш да продължиш напред и да не повтаряш тези грешки повече.”

След “Моят грях” идва ”Моята прошка”

ИК: “В тази книга (”Моята прошка”) ще опиша как се чувства човек, когато се освободи от оковите на мълчанието и лъжата.”

Читателската аудитория на “Моят грях”

ИК: “Книгата е вече на привършване в книжарниците, но ако се потърси в интернет може да се поръча онлайн. Планирам тя да бъде преведена на английски език, защото мисля че  би била полезна и интересна не само за българите, но и за хора от други националности.  Вярвам, че тази книга ще промени живота на мнозина към по-добро. Вече имам информация за хора прочели моята книга, които вече вярват че могат да кажат истини, за които са мълчали.”

Игрален филм създаден от актьори, сценаристи, композитори, режисьори живеещи в САЩ?

ИК:”Ако повярваш в силите си, всичко е възможно. Това е бъдещето.Тук има много талантливи хора и моята книга е идеален материал за многосериен филм. Българското изкуство трябва да прескочи границата и да отправя послания не само към българите, но и към хората от други националности. ”

Светът се приближава към “последната спирка”

ИК:”Аз съм светломислещ човек. Много малко хора, които виждам около себе си знаят пътя, но го усещат. Ако всеки намери пътя към Светлината, има бъдеще. Правилният път, за съжаление, не е този, който засега е начертан – безграничният стремеж към материални натрупвания. “Спирката” вече идва – или да се обърнем навътре към себе си или да се самоунищожим.”

По-значими филми:
“Хотел “Централ” (1983)
“Ако те има” (1983)
“В името на народа” (1984)
“Романтична история” (1985)
“Не се сърди, човече” (1985)
“Поема” (1986)
 “Само ти, сърце” (1987)
 “Някой пред вратата” (1987)
“Изложение” (1988)
“Заплахата” (1989)
“Аз, Графинята” (1989)
“Разходки с ангела” (1990)
“Единственият свидетел” (1990)

Светлозар Момчилов
E-mail: president@smcapitalgroup.com
BG7 Radio
в. “България СЕГА”
www.bulgariasega.com
Снимки: Джулиета Окот и Соня Градецки