Чирпанско село търси съмишленици за строеж на малък параклис

Начална страница | Събития | Съобщения | Чирпанско село търси съмишленици за строеж на малък параклис
image

Повече от десет години инициативен комитет от чирпанско село се опитва да възроди свято място с построяването на малък православен параклис.
Местните обмислят това да се случи в местността Голямата черква, на километър и половина от село Стоян Заимово, на място, където е имало седем черковища и манастири.
В отворено писмо до медиите от църковно настоятелство "Св. Пантелеймон" потърсиха помощ и съдействие за изграждането на храма.
 За изминалите десет години убедили общината в Чирпан да предостави терен за строеж, а църковното настоятелство закупило земята.
Проектът е оценен на 30 хиляди лева. До момента са събрали 10 699 лева. Сметката е дарителска и няма такси за дарения.
Кампанията върви основно през Фейсбук. Движи я художничка от Малта с чирпански корени, дарила неколкократно за каузата.
Bnr.bg
МОЛБА ЗА ПОДКРЕПА
от Църковно настоятелство "Свети Пантелеймон", село Стоян Заимово, общ. Чирпан
Уважаеми дами и господа,
Повече от десет години се опитваме да възродим свято място в нашия край и да построим малък православен параклис в местността "Голямата черква", на 1.5 км от село Стоян Заимово, на място, на което е имало седем черковища и манастири. "Голямата черква" е свята кауза, която обедини родолюбиви сънародници от страната и чужбина с една цел - да върнем Божията благодат над земите на Тракия. Построяването на дом Господен е дело мъчно във времена на безпросветност и духовен упадък, но това още повече ни задължава да бъдем съзидателни, да бъдем отговорни за възпитанието на децата ни. За строителството на храма са нужни 30 000 лева, събрали сме до момента 10 656 лева, благодарение на ученици и пенсионери, кото започнаха начинанието с много вяра и ентусиазъм. За наша радост, каузата ни стана национална, подкрепиха ни много медии и хора на изкуството. Но въпреки многогодишните ни усилия, не можем да се справим с набирането на нужните средства. Обръщаме се към вас с надежда, че ще ни помогнете и ще подкрепите това Богоугодно дело. Настоятелството откупи земята за строеж, имаме и план, както и благословията на нашия владика. Моля Ви, помогнете ни!
С уважение: Златка Колева, Църковно настоятелство "Св. Пантелеймон", тел.: 0898792351
Банкова сметка на Храм Св. Пантелеймон:
BG50UNCR70001523085895


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7