ДОБРЕ ДОШЛИ В IVY COLLEGE!

ДОБРЕ ДОШЛИ  В F– 1 СТУДЕНТСКА ВИЗА!


Ако вече сте в САЩ с неимигрантски статут , може да кандидатствате за промяна на статута в F-1 STUDENT VISA!
Ставайки част от повечето  940 000 международни студенти, който учат в САЩ е вълнуващо! IVY COLLEGE е тук за да Ви даде повече информация и яснота за  кандидатстването, промяната и поддържането  на  F-1 visa(студентска виза). За всички термини и определения свързани с F- 1 status IVY COLLEGE ще Ви даде пълна информация, тъй като много от нас дори не знаят за съществуването на тези училища, който са с предмет на дейност изучаване на интензивен Английски език като втори (ESL)и издаване на формуляр I -20.  Така те губят  възможността да останат легално в САЩ за много години и да бъдат „добросъвестни студенти”, поради тази причина от IVY COLLEGE ще получите пълна яснота относно F-1 VISA студентска виза.
IVY COLLEGE предлага качествено образование  и опит, което ще Ви помогне да общувате по ефективно, чрез подобряване граматическите познания, вашите писмени и устни умения!  IVY COLLEGE е учебен център  основан 1995 г. и притежава  два учебни центъра в  района на Чикаго. Участва в Американското министерство на образователните програми– студентска помощ!  IVY е оторизирано да издава „формуляр I -20”.Ще попитате какво означава „формуляр I -20”?

КАКВО ОЗНАЧАВА  ФОРМУЛЯРА  I-20?

Формуляра  I-20 e  сертификат за допустимост за неимигрантска  (F-1 VISA) виза със студентски статус. Вие се нуждаете от този формуляр за получаване на F-1 VISA  (студентска виза) или да запазите  законен статут  при прехвърляне или промяна на  училището в САЩ. Вашият Формуляр  I-20 е най– важният документ, който ще притежавате, в допълнение  към вашето I -94  АКАРТА . Текущото I-20 също така  служи и като доказателство за законност на присъствието си в САЩ.

КАКВО Е  F-1 VISA ?

Визата  F-1 е официален документ , който се  издава от правителството, която  разрешава за страна , която искате да посетите. Много страни се нуждаят от виза  за да получат достъп. Визата обикновено е под формата на печат в паспорта и се получава от държавата, която ще посещавате. F-1 виза е неимигрантска  виза, издадена  от консулството на САЩ в  чужбина. Когато отидете  в американското консулство и предоставите формуляра I-20, консулския представител ще постави печат  виза на страни  в паспорта  Ви.                                                                                                 

СМЯНА  НА  ВИЗА СТАТУСА 

Ако вече сте  в САЩ  временно с неимигрантска виза и и желаете да останете в САЩ за дълго време Вие трябва да промените текущия Ви статут на F-1  VISA (студентска виза). Първо трябва да изберете подходяща институция  КАТО IVY COLLEGE, където желаете да учите  и да попълните своята международна форма. Училището трябва да бъде одобрено от USCIS за издаване на  F-1 visa  за чуждестранни студенти. Ако имате  някакви въпроси трябва да се свържете с отдела на училището. След като международната  заявка е приета студента ще получи   формуляра  I-20 от DSO  на училището  и ще бъде добавен към базата данни  SEVIS. След това ще трябва да изпратите  по пощата следните документи до USCIS:
•    Формуляра  I-539( заявление за промяна на статута).
•    Формуляра I -20 .
•    Копие от  I-94.
•    Копие  от  паспорта .
•    Копие от  входната  виза.
•    Доказателство за парични доходи (банково извлечение).
•    Такса  SEVIS   получаване.
Изчакайте  USCIS да отговори. Отнема около 2 седмици за да получите писмо за потвърждение с номер  на заявлението – може да проверите състоянието си, като въведете  вашият персонален номер в USCIS статус на уебсайта. Може също така да  приемете молби  за наличие  или искане  за информация. Консултирайте се с вашият  DSO, да отговори на искането , както е указано .Двете обичайни основания за отказ, за промяна на статута са липса на  досие на време и достатъчно средства.  Затова Вие трябва да планирате  по –рано, и да се свържете с DSO училище и преди  датата на изтичане на визата, за да се осигури  успешен процес на кандидатстване.                                             

ЧАКАЩИ ЗА ОДОБРЕНИЕ

След като сте избрали молба за промяна на статута на USCIS  и вашата  информация е добавена  към базата данни  SEVIS, вече сте придобили правото да останете легално в САЩ, докато вашата кандидатура  или е одобрена или отхвърлена. Докато сте в очакване на вашата кандидатура  трябва да останете в САЩ. Момента  отнема от 2 до 4 месеца да Ви се отговори на молбата за студентска виза в зависимост от центъра  USCIS и обработка на заявлението .

ЧЛЕНОВЕ НА  СЕМЕЙСТВОТО
Ако вашият съпруг/съпруга и деца посещават  САЩ  с вас, като зависими лица, те могат да кандидатстват за  F-2 visa и те ще  бъдат  включени  във вашия формуляр  I-20 от  DSO и ще бъде добавена  към базата данни  SEVIS. Към момента  на искането  за промяна на статута, ще трябва  да докажете наличието на  допълнителни  средства за покриване на разходите за издръжка и също така да докажете  връзката  ви, чрез  предоставяне на първоначалния превод  на вашето  свидетелство за граждански брак  и/или акт за раждане на вашето детето.Техните F-2 visа (статут) ще зависи от статуса Ви  на  F-1  visa – чуждестранни студенти. Това означава, че ако губите състоянието  си, семейството ви също  ще загубят статута .

ФОРМУЛЯРА  I-94(D/S)

Когато неимигрантски сте допуснати в САЩ ви е издадена малка бяла карта /формуляр- I -94/, която е нормално прикачена вътре  във вашият паспорт. I-94 карта е много важен документ, който  показва датата  на която  пристигате  в САЩ и “допуснати до” датата, когато периода на разрешение  за престой  изтича. За много видове неимигрантски визи, класификации на  I -94  карти ще се издава  с определен падеж. Ако желаете да промените статута  си, трябва да го направите преди изтичането на  I-94                          

КОЛКО ДЪЛГО МОГА  ДА  ОСТАНА  В МОЯТА  F-1 VISA ?

Вие можете да останете в САЩ ,толкова дълго колкото Вие сте студент, дори и ако  F-1 визата в паспорта Ви изтича, докато сте в САЩ. За един студент  който е завършил курс на обучение  се предоставя  допълнително време  от 60 дневен гратисен период в САЩ преди заминаването .

МЕЖДУНАРОДНО СТУДЕНТСКО КОНСУЛТИРАНЕ

ПОДЪРЖАНЕ  НА  F-1 СТАТУТС
IVY  е одобрено училище  DHS на САЩ и следва изискванията за  за докладване посочени в обмен на студенти и посетители в информационната система (SEVIS) за тези които имат статут и  F-1 visa при  IVY.
Ако следвате указанията по долу, трябва да нямате никакви проблеми да поддържате  F-1 студентски статус. Вие също трябва да положите усилия за да присъствате редовно на учебните занятия.
* Доклад на DSO/международен  студентски съветник в рамките на 5 дни след пристигането си в САЩ за регистрация SEVIS.
*Пълно време ESL студенти трябва да се регистрират във всяка сесия от представянето на Регистрация за класове кредит „ в административния офис на   IVY. Има 5 сесии годишно.
ПРОЛЕТ  -2 сесии, ЛЯТО-1 сесия, ЕСЕН-2 сесии.
Студентите могат да влязат в ESL програмата в началото на всяка сесия , ако те отговарят на условията за прием, за да се квалифицират за пълен статут на време ,  ESL  студенти с F-1виза  трябва да се запишат в четири сесии (32 седмици) последователно и провеждане на пълен курс, на обучение по време на 1 година (12 месеца). Ако сте учили в продължение на четири последователни сесии (32седмици) в IVY, може да вземете една почивка по време на петата сесия, което го заявявате във формата за регистрация.
* Трябва да поддържате вашият паспорт валиден.
*Трябва редовно да посещавате учебните занятия, вашата посещаемост трябва да  не пада под70%.
*Нямате право да работите  извън училището. Това е едно от най- сериозните нарушения в разпоредбите, единствено може да работите  към училището  по 20 часа седмично.
*притежателите на F-1визи се разрешава престой на пълен курс на обучение в образователната програма, плюс 60 дни в който може да кандидатствате за промяна на статуса , това е като допускане на продължителността на  статута  (D/S).
F-1 студентите  трябва да кандидатстват за разширяване  на програмата в рамките на 30– дневен срок преди датата на завършване  на първоначалното  I-20.
* Не забравяйте, ваша отговорност е да запазите  своя F-1 статут.
  
IVY COLLEGE Е МЯСТОТО КЪДЕТО МОГАТ ДА ВИ ПОМОГНАТ ДА ПОЛУЧИТЕ  F-1 visa (СТУДЕНТСКА ВИЗА)И ДА ПОДОБРИТЕ ВАШИЯТ АНГЛИЙСКИ ЕЗИК!
IVY COLLEGE  ЩЕ НАПРАВИ ВАШИТЕ МЕЧТИ РЕАЛНОСТ!
ТОВА СА ПРИЧИНИ ДА ДОЙДЕТЕ С УДОВОЛСТВИЕ ПРИ НАС В IVY COLLEGE!

Мая Белчева
специално за вестник “ България Сега”
www.BulgariaSega.com


За повече въпроси  относно промяната на статуса, или как да вземете F-1 виза  обадете се на: Тел.+1-847-541-1525(Мая Белчева )
Или пишете на:  bulgarian@Chicagoivy.com
Адрес: Ivy  college (main campus)
             482 N. Milwaukee Ave
             Wheeling .Il 60090
( Между Lake Cook  Road и Dundee Road)

Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7