Защо нямам здравна застраховка?

Начална страница | Бизнес | Бизнес презентации | Защо нямам здравна застраховка?
image

Хората имат безбройни вариации като отговор. Понякога основателни, понякога абсолютно лишени от логика. Основателните са: „все още не мога да си го позволя“ Съвсем основателният отговор на този въпрос е, че не сте планирали този разход така, както не сте планирали евентуалните болнични сметки и сметки за бърза помощ. Тях съм сигурна, че изобщо не можете да си ги позволите. И следват куп други лишени от логика отговори като: „аз си правя изследванията в България“, „е, сега за лошите неща ли да мислим“, „аз не ходя на лекар“, „лекувам се с алтернативна медицина“, „ами не искам да имам, никога не ми е трябвало“, „то тука и да плащаш за застраховка, като отидеш на лекар пак плащаш“, „ходя в Кук Каунти безплатно“, „имам нещо като шофьор на камион и то ми стига“, „не мисля че трябва да е задължително (когато беше задължително)“, „аз съм млад и не ми трябва“, „е, нали имах, видях какво е“, „децата имат детска застраховка, на нас не ни трябва“, „ами не знам защо нямам, тя жената се грижи за тези неща“, „казват че няма да мога да взема гражданство ако ползвам субсидия (това е от последния фолклор)“, …..предполагате че съм чувала повече, отколкото мога да напиша тука. Ако си бях водила записки по темата през последните 6 години, със сигурност бих могла да напълня една страница от вестника.
Сега ще ви разкажа за хора, които имат здравна застраховка и по един или друг начин се е наложило да се възползват много, ама много сериозно от нея:
Д.Д. Обади ми се през годината и каза че са й диагностицирали рак в доста напреднала форма. Прегледах какво има като застраховка и й казах какви разходи може да очаква. Скоро обсъждахме новите алтернативи за 2020та година. Тя може спокойно да се квалифицира за Медикейд, абсолютно безплатно, но не желае. Каза ми, че досега е похарчила само $700 плюс премиите от $170 на месец, но само лекарствата й са $17,000 на месец. За лечението каза че цифрите са немислими ако трябва да ги плаща.
К.К. Нейните сметки за семейството са базирани само на факта, че член от семейството не желае да смени болницата за контролни тестове. Иначе лекарствата са безплатни, и профилактиката е безплатна. Тя е щастлива че зет й има застраховка, и е получил навременна и почти безплатна помощ когато е било много необходимо и належащо. Иначе той прекарва 6 месеца в България, но бедата не пита къде си, когато се случва.
Б.З. беше едва една година в САЩ. Той и семейството му бяха пристигнали със зелена карта. Имаха и застраховка. Много скоро след това му намериха 4та степен рак. В следващата застраховка избрахме план който максимално да подпомогне заплащането на здравните услуги които получава. Лечението му беше в една от университетските болници. Загубихме го за огромно съжаление.
Помолих Д.Г. да разкаже своя случай: „През последните три години обикалях основно със счупен гръб и изпитвах силна болка. Не мога да ви изразя достатъчно колко жизненоважно е здравното осигуряване за мен. Успях да получа първо, второ и дори трето мнение за най-добрия подход към решаването на проблема с моето физическо състояние. Когато най-накрая се спрях на хирурга, който смятах за най-добър, се подготвих за първата си голяма хирургична намеса в моето тяло в живота ми. Сами разбирате, че сега, като лежа тук в леглото, възстановявайки се от лумбална операция на гръбнака, не мисля за медицинските си сметки, а за възстановяването ми. Това означава, че осигуряването на здравната ви застраховка според мен е едно от най-важните неща, които можете да направите в живота си. Нямаш живот, ако нямаш добро здраве. От обикновена настинка до големи операции.
Една от основните ми цели в живота е да поддържам здравната си застраховка. Човек може да се оправдае с всички извинения в света, но ако не започнете и не направите проучвания как да постигнете здравно осигуряване, изтрива години от живота си. Благословен съм да имам Анна Русева като партньор в стремежа ми винаги да имам качествена здравна застраховка. Знам правата и възможностите си.
Здравната застраховка ми помогна да сваля 100 килограма и да вляза в най-добрата форма, в която съм бил през живота си. Наистина съм благодарен. Спрете да отлагате и се заемете с решението как да имате здравна застраховка, защото то ще добави години към живота ви.“ Застраховката на Д.Г. е с Амбетър. Той живее в Джорджия и преди 4 или 5 години ме откри в една платформа за консултанти. Проведе с мен 3 чата в които ме интервюираше и искаше да разбере дали да ме наеме. Имаше нужда някой да му обясни как се е променил пазарът за здравни застраховки и по-конкретно, какво той трябва да направи за да си осигури здравна застраховка. Беше напуснал работата си и нямаше намерение да бъде нает отново където и да е. Той е бивш рапър. От смислените. Сега пише музика.
Тогава му обясних как се е променил живота след въвеждането на Обама Кеър (Афордабъл Кеър Акт) и как може да се подсигури със здравна застраховка без да я търси чрез работодател. Разговаряхме на няколко пъти, после той ползва и Асистър или Навигатор (безплатна помощ от оторизирани лица по държавната програма), но продължи да ми се обажда всеки сезон и вече знае как сам да се справя.
На скоро родителите му имаха проблем, и той пак ми позвъни. Не бях специалист в техния тип застраховка, но му дадох насоки как правилно да подходи към проблема, какви са основните принципи с този застрахователен продукт, и какви допълнителни ресурси съществуват. Застрахователната компания започна да им плаща в двоен размер и редовно. Не че те не искаха да плащат, просто не им беше поискано по правилния начин и с правилните аргументи-документи.
Това са само някои от много значимите случаи от последната година.
Хората оценяват здравната си застраховка истински, когато загубят част от здравето си, или дори са в по-лоша ситуация. Аз желая на всички прекрасно здраве, и ако не вярват че с тяхното здраве може да се случи неприятност, нека въпреки всичко се включат със здравна застраховка. Така те помагат на тези, които са в драстична нужда от нея. Не забравяйте да заложите разхода за нея в семейния си бюджет. Това е най-човешкото решение за превъзмогване на личния ви егоизъм от което и вие ще имате непредвидима полза. Ако пък семейният ви бюджет е много нисък, то и застраховката ви ще коства незначителна сума. Как да подредим застраховките по важност:
Номер 1: Здравна застраховка
Номер 2: Застраховка за нетрудоспособност
Номер 3: Застраховка живот
Номер 4: колата и къщата……..

Анна Русева,
застрахователен брокер,
Застрахователна агенция Хелпико Инс.
(773) 742-6626


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7