Кой в обществото като цяло, има най-остра нужда от сдравно застраховане?

Начална страница | Бизнес | Бизнес презентации | Кой в обществото като цяло, има най-остра нужда от сдравно застраховане?

Хората със сравнително ниски доходи, които нямат предложения за здравна застраховка от работодател: работят за малки фирми, или те самите са собственици на микро бизнеси.
Те съответно ползват субсидирани застраховки чрез Маркетплейса или локалните щатски борси (в различните щати организацията е различна), или тези със най-ниски доходи биват поети от разширената по АСА помощна програма Медикейд.
Медикейд е най-значителна по-обем на субсидирано или безплатно включване от граждани в национален мащаб, и съответно по разноски за централното правителство. Тя обхваща най-бедните, и разбира се тези, които съумяват да се възползват от системата и от нея.
Републиканците са с непоносимост към тази група нуждаещи се, защото те знаят, че когато такава помощ се осигури, нуждаещите се ще нарастнат многократно. Държавата явно няма механизъм с който да отсее справедливо тези които заслужават помощ, от тези които симулират тази нужда.
Истината е, че ако така или иначе показвате ниски доходи, е по-добре да закупите чрез Маркетплейса, а не чрез Медикейд. И на двете места ще ви искат документи, но в Медикейд ще ви изискват много повече и няма гаранция, че няма да ви елиминират, при това и без да знаете.
Дългата история казана накъсо: консултирайте се и се подсигурете.

Анна Русева
за в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7