Президентът на Американския университет в България представя образованието в България на инвестиционен форум в САЩ

Начална страница | Бизнес | Бизнес презентации | Президентът на Американския университет в България представя образованието в България на инвестиционен форум в САЩ
image

Близо 100 представители на различни сектори в САЩ се събраха на инвестиционен форум в Ню Йорк. Целта на събитието беше  да популяризира България като инвестиционна дестинация,  предоставяща отлични възможности за развитие и успех. Форумът под надслов „България: Разширете своя бизнес“ беше открит от посланик Елена Поптодорва, заместник – председател на Настоятелството на Американския университет в България.
 
Едно от най-големите конкуретни предимства на страната ни, според президентът на АУБ Кевин Аспегрен, е наличието на талантливи и добре образовани младежи, готови да работят здраво за успеха на компаниите.  Аспегрен беше един от говорителите на форума по покана на Българската агенция за инвестиции, за да представи образованието в България.
 
„Ако искаме да привлечем повече инвеститори в България, ние трябва да поставим под светлината на прожекторите факта, че в България има много образовани и будни млади хора“, заяви г-н Аспегрен. Американският университет в България обучава своите студенти на критично мислене, разрешаване на проблеми, идентифициране на проблеми – типични умения, които студентите придобиват, учейки в университети, които предлагат американски стил на образование. Именно това са най-търсените качества, които бяха споменати, както по време на презентацията на г-н Аспегрен, така и по време сесията за въпроси и отговори.

 
Образованието е мост, който ще осигури успеха на бизнес начинанията в България. Ето защо е важно компаниите да подкрепят обучението на млади хора. Сред тях има студенти, които биха проявили интерес към стажантски позиции, които са любознателни и искат да разберат повече за възможностите, които им предоставят различните компании. Това е един много добър начин да придобият опит, но също така е и от изключително значение за самите компании, тъй като те имат привилегията от първа ръка да избират измежду най-добрите завършващи младежи. Именно образованието беше един от доста дискутираните въпроси на събитието и включваше разяснение на образователната система в страната, както и възможности за следдипломна квалификация и за сферите, в които предпочитат да се реализират младежите.
 
Президентът на Американския университет в България призова присъстващите на събитието да посетят България: „Елате и вижте България. След посещението си, вие не само ще знаете какви са възможностите за бизнес, но и ще бъдете впечатлени от страната. Тя съчетава в себе си много важни за развитието на успешен бизнес предпоставки – изключително местоположение, членство в Европейския съюз, заплащане конкуретно в сравнение с останалите страни – членки на Европейския съюз и талантливи младежи, готови да работят усилено за успеха на вашия бизнес“.
 
Образованието като инвестиция също беше засегнато на форума.“То е инвестиция на време и средства за едно по-добро бъдеще. Неслучайно много хора и компании са подкрепяли и продължават да подкрепят Американския университет в България. Осигурявайки стипендии, те дават възможност на изключителни студенти да получат висококачествено образование и да допринесат за развитието на страната.  Образованието е двигател на прогреса и се радвам, че на този форум срещнах съмишленици“, заключи президентът на Американския университет в България Кевин Аспегрен.
 
Образованието е най-ценната инвестиция в бъдещето и най-добрият начин да допринесем за развитието на България. Ако Ви харесва идеята да подкрепите талантливи български младежи да получат американско образование “liberal arts” в родината ни, можете да научите повече  на в http://aubg.edu/giving-opportunities-current-campaigns

в.”България СЕГА”


Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7