Теодора Атанасов: “Надявам се, някой ден да станем по-човечни един към друг!”

0

В. “България СЕГА” представя организационния екип на “Мис Българка 2012”

 

Теодора Атанасов (Teodora Atanasov) е завършила моден дизайн и технология на облеклото към 153-та Професионална Гимназия  “Неофит Рилски”, София през 1997 година. Работи за големи компании,  като Модни Къщи “Дика”,”Агресия” и ”Тигра”. Напуска България през 2005 година и се установява в Чикаго, САЩ. Придобива американско гражданство през 2011 г. През юни, 2012 г. се мести в Лас Вегас, Невада. Основател и главен дизайнер на Fashion A’Studio!

СМ: От колко време се занимавате с моден дизайн на дрехи?

TА: Завърших моден дизайн и технология на облеклото през 1997 в София. Почти веднага започнах работа като професионален шивач. За съжаление, нито в България, нито в САЩ, е лесно да се реализираш като моден дизайнер. За мое щастие, имах възможност да се науча на много тънкости в занаята, които са пряко свързани с правенето на дизайните, които рисувам. Едно е да можеш да рисуваш дизайни, съвсем друго е да знаеш как да ги осъществиш… Но, за да съм по-точна в отговора си… 15 години съм в този бизнес по един или друг начин.

СМ: Кое Ви мотивира да участвате в организацията на “Мис Българка 2012”?

TА: Идеята беше прекрасна.Бях започнала да създавам дизайни за собствен уебсайт и тогава съпругът ми Красимир Атанасов даде идеята за моето участие в конкурса. Решихме, че ще бъде добра реклама за бизнеса ни.

СМ: Кои бяха най-трудните моменти в организацията?

TА: Конкурсът се организира за първи път тази година.Липсата на стабилни спонсори, липсата на опит и неяснотата кое и как трябва да се случи, оказаха влияние на процеса на организацията, но в крайна сметка, мисля че, с много компромиси, нещата се получиха задоволително добре.

СМ: Колко Ви беше платено за Вашата работа?

TА: Не съм получавала парично възнаграждение. Направих го с цел реклама и не съм очаквала да ми бъде платено за труда, който полагам. Тук, искам да благодаря на Боряна Димитрова и Цветелина Михайлова, които се погрижиха за косите на момичетата. Те бяха поканени лично от мен и работиха на добра воля. Аз, лично, се надявах, че от страна на организаторите и спонсорите, ще се намери начин да им бъде платено, в знак на благодарност, но до момента, нямам информация да е направен такъв жест към тях.


Наталия Танева, Цветелина Михайлова и Ива Желязкова


СМ: Как оценявате организаторските качества на Боряна Павлова?

TА: Както казах по-горе, липсата на опит доведе до много ситуации, в които трябваше да се правят компромиси от страна на екипа в Чикаго, за да може този конкурс да бъде проведен успешно.Искам да отбележа, че организацията и ПР-ът на конкурса бяха доста слаби, преди включването на Натали Стоянова в екипа. Смело мога да заявя, че тя единствено знаеше какво прави. Иначе като цяло, хората, които са професионалисти в това, което правят, си вършеха работата перфектно. Имам предвид хора като Иван Ангелов, Нели Николова, а също така Нушка Колева и Калина Гартнър.

СМ: Според Вас “Мис Българка” бизнес ли е или дейност с идеална цел?

TА: Мисля, че на този въпрос може да отговори само Боряна Павлова.

СМ: Очаквахте ли, че Росица Стефанова ще спечели първо място?

TА: Честно казано, не очаквах, до момента, в който видях Роси на живо. Когато я видях на сцената, преди Гала-Конкурса, допуснах, че може да попадне в тройката, тъй като имаше качествата за това. 


Наталия Танева и Петя Дечевска
 

СМ: Спечелихте ли приятели сред организаторите и гостите на конкурса?

TА: Спечелих много познати. Приятелството се гради и се доказва с времето. Но, да има хора, с които определено сме по-близки…

СМ: С кой от тоалетите, приготвени за момичетата от “Мис Българка” се гордеете най-много?

TА: С всички.

СМ: Вие планирате да се преместите в друг щат. Как могат вашите фенове да поддържат контакт с Вас?

TА:  Да, местя се в Лас Вегас, Невада. Смятам, че там има по-добри условия за бизнеса ми. Всеки, който харесва това, което правим, може да се присъдини към страницата ни във Фейсбук – Fashion A’Studio, да зададе въпрос на нашия е-майл: fashionastudio@gmail.com и разбира се, за покупки, да посети нашия website: fashionastudio.com.


Наталия Танева, Ива Желязкова и Цветелина Михайлова


СМ: Какво мечтаете да постигнете във вашата кариера?

TА: За мен е най-важно хората да харесват това, което правя и да са щастливи с моите тоалети… това е най-голямата награда за мен!

СМ:  Как оценявате развитието на българската общност в Чикаго за последните 10 години?

TА: Не знам, дали съм компетентна да дам отговор на този въпрос, тъй като не съм запозната с развитието на обществото като цяло, но, мисля, че българинът сам по себе си не цели да се развива, а по-скоро да се налага и показва пред останалите, което според мен не е положителна черта в характера му.Прави ми впечатление, че вместо да си помагаме, гледаме да си пречим, което е тъжно. Това мое мнение е на базата на личния ми опит. Надявам се, това да се промени някой ден и да станем по-човечни един към друг.


Ива Желязкова и Наталия Танева
 

СМ: Какво искате да кажете на читателите на в. “България СЕГА” в САЩ и Канада?

TА: Искам да пожелая на всички здраве, щастие и сбъднати мечти! А, на вашия вестник – много успехи и все повече последователи и рекламодатели!
 

В. “България СЕГА” и интернет порталът www.eurochicago.com
бяха медийните партньори на “Мис Българка 2012”

 

Светлозар Момчилов
в. “България СЕГА”
снимки: Джо Джованович (Joe Jovanovich)
www.bulgariasega.com