25 млн. работни места ще бъдат изгубени заради COVID-19

Начална страница | Бизнес | 25 млн. работни места ще бъдат изгубени заради COVID-19
image

ООН призова по-богатите държави да помагат

Доклад на ООН прогнозира, че до 25 милиона работни места могат да бъдат изгубени по целия свят в резултат на пандемията от коронавируса, съобщават Би Би Си, цитиран от БГНЕС.
Настоящата пандемия е най-голямото предизвикателство за света след Втората световна война, предупреди генералният секретар на ООН Антонио Гутериш. Той предупреди, че това може да доведе до рецесия, "която вероятно няма аналог в близкото минало".
Гутериш произнесе реч по време на стартирането на доклад на ООН за потенциалното социално-икономическо въздействие на епидемията. Броят на потвърдените случаи по света вече е близо 850 000, а починалите са повече от 41 000. Повече от 181 000 души в Америка са заразени, сочат данните, събрани от университета на Джон Хопкинс.
Междувременно Испания, една от най-тежко засегнатите страни, регистрира 849 смъртни случая през последните 24 часа - най-големият брой жертви за един ден. Във Великобритания общо 3089 души са загинали до 30 март - ръст от 381, съобщават властите. Сред жертвите е и 13-годишно момче.
Изказвайки се в централата на ООН в Ню Йорк, Гутериш заяви: „Новата коронавирусна болест атакува обществата в основата им, като отнема животите и препитанието на хората. Това, от което светът има нужда сега, е солидарност. COVID-19 е най-голямото изпитание, с което се сблъскваме заедно от създаването на ООН".
Гутериш призова индустриализираните нации да помогнат на тези, които са по-слабо развити или потенциално „изправени пред кошмара на болестта, разпространяваща се като див огън“.
Dnes.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7