Поне 150 публични компании очакват удари върху печалбите си

Начална страница | Бизнес | Поне 150 публични компании очакват удари върху печалбите си
image

Около 150 публично търгувани компании предупредиха инвеститорите за заплахата COVID-19, като няколко от тях очакват, че ще пропуснат целите си за мартенското тримесечие, предава CNBC.
Регистриран за първи път през декември в Китай, коронавирусът вече пламна по целия свят. Няколко компании в азиатската страна трябваше да преустановят веригите си за доставки или дори временно да затворят фабриките и търговските си обекти, за да забавят разпространението на заразата.
Компании като Apple, които разчитат на производство и продажби в региона, вече предупредиха за очакваните щети от коронавируса. Постепенно бизнес операциите в Китай започнаха да се възстановяват, но след това COVID-19 започна да се разпространява в глобален мащаб. Опасенията за забавяне на световната икономика се увеличиха, което пък доведе до разрив на пазарите.
Надежда за обръщане на въпросната пирамида анализаторът вижда в евентуалните действия от страна на правителството – Фед, Министерството на финансите и Белият дом трябва да гарантират, че финансовите условия остават здрави и стабилни, например чрез облекчаващи условия.
Сектор пътувания е един от най-силно засегнатите. Компании като JetBlue, United, American и Delta заявяват, че няма да дадат прогнозни насоки за фискалната година поради несигурността, свързана с коронавируса. Круизните компании също са потърпевши, а клиентите продължават да разсрочват или отменят предстоящи пътувания.
В опит да облекчи този натиск президентът Доналд Тръмп заяви тази седмица, че САЩ ще работят с авиокомпании и круизни компании, за да се отговори подобаващо на критичната ситуация.
Economic.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7