Работните места в САЩ отчитат най-голямо увеличение от април насам

Начална страница | Бизнес | Работните места в САЩ отчитат най-голямо увеличение от април насам
image

Броят им се е увеличил с 202 хил., сочат данните на ADP Research Institute

Компаниите в САЩ са добавили най-много нови работни места за последните осем месеца през декември 2019 г. Това предполага, че пазарът на труда е навлязъл в 2020 г. с добра инерция, съобщава Bloomberg.
Броят на работните места се е увеличил с 202 хил., сочат данните на ADP Research Institute, публикувани в сряда. Цифрите надвишават очакваното увеличение от 160 хил. нови работни места.
Докладът на ADP показва, че пазарът на труда може да остане в състояние да поддържа икономиката през 2020 г., тъй като наемането на нова работна ръка остава устойчиво на фона на отслабналия икономически ръст и задържаща се геополитическа несигурност.
Предвижда се докладът за заетостта на Министерството на труда, очакван в петък, да покаже, че броя на работните места в частния сектор се е увеличил със 153 хил. през декември. Прогнозира се, че безработицата ще се задържи на най-ниското си ниво от половин век насам, или 3,5%, за втори пореден месец.
Работните места при производството на стоки са се увеличили с 29 000 през декември, а позициите в сектора на строителство са нараснали най-много за последните осем месеца.
Заетостта при доставчиците на услуги се е увеличила с 173 000 позиции през миналия месец, водена от повишение на работните места в търговията и транспорта, бизнес и здравните услуги.
„Създаването на работни места е силно в компании от всякакъв мащаб“, коментира Аху Йълдърмаз, вицепрезидент и съпредседател на ADP Research Institute.
Investor.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7