Фирма от Русе въведе успешно 4-дневна работна седмица

Начална страница | Бизнес | Фирма от Русе въведе успешно 4-дневна работна седмица
image

След 6 месеца експеримент, резултатите са безспорни, казва собственикът на компанията Петър Петев

Консултантска компания от Русе започна преди 6 месеца експеримент, като въведе четиридневна работна седмица, запазвайки заплатите и бонусите на служителите си. Шест месеца по-късно експериментът е оценен не просто като положителен, а и като единственият възможен начин на работа в тази фирма, разказва Nova.
Когато през юли Петър Петев решава служителите му в офисите в Русе и Бургас да почиват с един ден повече през седмицата, не е много сигурен за резултата. Днес вече няма никакво колебание - ползите от 4-дневната работна седмица са безспорни.
"Спокойно можем да отчетем експеримента като успешен, тъй като нито работата изостава, а всъщност и атмосферата в офиса е невероятна", обяснява Петър Петев, собственик на консултантската фирма "СИП 2000".
Той не намира недостатъци в този модел на работа, защото колегите му сами си правят графика за почивките. "Имаме постоянно присъствие в офиса, но пък хората се редуват. Понякога сливат петък с понеделника от едната и от другата седмица и им стават дори четири поредни почивни дни", обяснява Петев.
Въпреки по-малкото работни дни заплатите на служителите във фирмата не са намалени. Отпуските - също, а бонусите са се увеличили. "Имаме система, по която възнаграждаваме експертите по повод на конкретна работа, конкретно мероприятие, което така се е случило с по-голям интензитет на натоварването, така че нищо не се е променило", обяснява директорът на фирмата.
Служителите са доволни и успяват да се справят с планираните си задачи за по-кратък период, но и защото им остава време за развлечения и хоби. В тази русенска фирма всички са единодушни, че успешният модел може да се внедри и в други компании в сферата на услугите.
Economic.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7