Еврото отбеляза рекордно ниска волатилност

Начална страница | Бизнес | Еврото отбеляза рекордно ниска волатилност
image

Рекордно ниски нива за едномесечната и тримесечна волатилност отбеляза еврото в сряда, затвърждавайки тенденции от предишните сесии. Никога не е било толкова спокойно на пазара по отношение на опциите евро-долар, пише Bloomberg и добавя, че ситуацията започва да изглежда като структурна промяна към устойчиво ниска волатилност.
Едномесечният хоризонт може да се обясни с успокояването покрай престоящите коледни празници. Но трендовете продължават още по-напред и не е изключено това се превърне в новата норма, пише още изданието.
Основният риск пред очертания сценарий са изборите във Великобритания през декември, които обаче може да повлияят и само на паунда. В световен мащаб на фокус е продължаващата търговска война между САЩ и Китай.
Данните от еврозоната предполагат, че най-лошото за икономиката на региона може би вече отминало.
А обясненията по въпроса защо инвеститорите се въздържат да се възползват от рекордно ниските разходи за хеджиране са различни. Сред тях са успокояващи геополитически и политически фактори, включително облекчаване на търговското напрежение, перспективи за устойчива парична политика на Европейската централна банка и Федералния резерв, както и избледняващите опасения от глобална рецесия. Налице е и нарастващото значение на китайския юан за световната финансова система.
Economic.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7