Уволненият за връзка със служителка шеф на McDonald’s си тръгва с милиони

Начална страница | Бизнес | Уволненият за връзка със служителка шеф на McDonald’s си тръгва с милиони
image

Той няма право 2 г. да работи за конкурентна фирма

Освободеният заради връзка със служителка главен изпълнителен директор на McDonald’s Стив Истърбрук ще може да запази бонусите си в акции на стойност над 37 милиона долара, както и около 675 000 долара обезщетение, обяви компанията за бързо хранене.
Връзката, за която не бяха съобщени подробности, противоречи на политиката на компанията, обявиха късно в неделя от McDonald’s.
52-годишният Истърбрук е роден във Уотфорд, Великобритания, и се присъединява към McDonald’s през 1993 г. Той напуска през 2011 г., за да стане главен изпълнителен директор на Pizza Express и по-късно на Wagamama, преди да се присъедини към McDonald's в нейния главен офис в Илинойс като главен глобален директор на марката през 2013 г. Той става главен изпълнителен директор две години по-късно.
Истърбрук беше и член на борда на Walmart, като днес стана ясно, че е подал оставка и от там.
Като се има предвид основната заплата на Истърбрук за 2018 г. от 1,35 милиона долара, обезщетението му ще възлиза на около 675 000 долара. Той е получил общо обезщетение в размер на 15,9 млн. долара през 2018 г., според регулаторна документация, която показа, че също има право на 18 месеца здравни помощи.
„Като се има предвид [обезщетението], г-н Истербрук се съгласи да не предявява искове към компанията“, казва McDonald’s в регулаторен документ.
Новият главен изпълнителен директор, Крис Кемпчински, ще има годишна основна заплата от 1,25 милиона долара, като целевият бонус е 170% от годишната му основна заплата, каза McDonald’s.
Споразумението за раздяла на Истърбрук съдържа и двугодишна клауза за неизвършване на конкурентна дейност. Тя му забранява за срок от 2 г. да работи за дълъг списък от компании в бързото хранене - Burger King, Five Guys, Checker’s, Tim Horton’s, Pizza Hut, Kentucky Fried Chicken, Subway, Chick-fil-A, Chipotle и Domino’s Pizza. Списъкът включва също и кафе веригите Starbucks, Caffe Nero и Costa.
Economic.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7