Защо 2 януари ще е най-натовареният ден за UPS

Начална страница | Бизнес | Защо 2 януари ще е най-натовареният ден за UPS
image

Онлайн търговията овласти клиентите, давайки им възможност по-лесно да пазаруват и връщат стоки

UPS очаква бум на електронната търговия този празничен сезон, респективно повече закупени и върнати стоки от всякога. Компанията обяви прогнозните си данни за трафика, като изчисли, че ще обработва по над 1 млн. пакета за връщане дневно през декември. Това рекордни темпове, които се очаква да продължат и през новата година, пише CNN.
Повишаването на върнати стоки ще е предимно вследствие на увеличената употреба на сайтове за електронна търговия, посочва в съобщение до медиите UPS. Причината е, че онлайн пазаруването улеснява клиентите да получават и изпращат обратно пакети. „Изминаха дните, в които връщането на стоки бе изолирано до януари, днешните потребители имат възможност да изпращат пакети обратно до търговците през целия сезон“, се казва още в изявлението на главния маркетинг директор на UPS Кевин Уорън.
През ноември и декември ваканционните продажби на дребно се очаква да нараснат между 3.8% и 4.2% спрямо същия период на 2018 г., сочат прогнозните данни на Националната федерация за търговия на дребно в САЩ. В онлайн пространството вече активно текат маркетингови и рекламни кампании, призоваващи потребителите да купуват подаръци отрано.
До седмица преди Коледа UPS прогнозира, че ще трябва да се справя с около 1.6 млн. пратки за връщане дневно. Пикът обаче се очаква да бъде бъде на 2 януари – известен в търговията на дребно като „Национален ден за връщане на стоки“.
Във втория ден от новата година UPS прогнозира, че ще трябва да се справи с връщането на 1.9 млн. стоки. Това е 26% увеличение спрямо предходната година.
Връщането на стоки, купени от електронни магазини, по традиция е по-често срещано явление спрямо това в традиционните магазини. Около Коледно-новогодишните празници се наблюдава по-голям скок. Само през 2018 г. американците например са похарчили 126 млрд. долара онлай през празничния сезон, което е с 14% повече спрямо година по-рано, когато сумата възлиза на 108 млрд. долара.
Economic.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7