Администрацията на Тръмп ще изисква имигрантите да доказват, че могат да плащат за здравеопазване, преди да получат визи и зелени карти

Начална страница | Бизнес | Администрацията на Тръмп ще изисква имигрантите да доказват, че могат да плащат за здравеопазване, преди да получат визи и зелени карти
image

На имигрантите които кандидатстват за американски визи, ще бъде отказано влизане в страната, освен ако не могат да докажат, че могат да си позволят здравеопазване. Тази прокламация бе подписана от президента Тръмп.
„Докато здравната ни система се бори с предизвикателствата, причинени от некомпенсираната грижа, правителството на Съединените щати влошава проблема, като допуска хиляди чужденци, които не са показали, че могат да плащат разходите си за здравеопазване“, посочва Доналд Тръмп.
Новото правило се прилага за хората, които търсят имигрантски визи от чужбина. Тя не засяга законните постоянни жители. Не се прилага за търсещи убежище, бежанци или деца.
Това обаче ще важи за съпрузите и родителите на граждани на САЩ. Новото правило би могло да окаже въздействие върху семействата, които се опитват да доведат родителите си в САЩ.
В прокламацията се казва, че  на имигрантите ще бъде забранено да влезнат в страната, освен ако не бъдат покрити от здравно осигуряване в рамките на 30 дни от влизането или имат достатъчно финансови средства, за да платят медицински разходи. Мярката ще влезе в сила на 3 ноември, 2019 г.
По-рано тази година администрацията направи промени в регламентите, които биха отказали зелените карти на имигрантите, които използват някои форми на обществена помощ.
Белият дом също така насочи длъжностните лица да възстановят плащането на социални плащания от спонсори и предложи правило, изискващо проверка на статута на имиграцията за всеки, който иска достъп до обществени обезщетения за жилища.
Белият дом заяви, че твърде много граждани се възползват от „щедрите програми за обществено здраве“ в страната и че имигрантите допринасят за проблема с „некомпенсираните разходи за здравни грижи“. Документът изброява видовете застраховки, които се считат за одобрени, като спонсорирани от работодателите планове и програмата Medicare за възрастни хора.
Според Института за миграционна политика, 57% от американските имигранти са имали частно здравно осигуряване през 2017 г., в сравнение с 69% от родените в САЩ, а 30% са с покритие за обществено здравно осигуряване.
Около 1,1 милиона души получават зелени карти всяка година.
„Този нов опит за забрана на имиграцията е толкова безсрамен, колкото и потресаващ“, обяви Дъг Ранд, бивш служител на администрацията на Обама. „Ще бъде хаотично да се прилагат и гарантират отделянето на гражданите на САЩ от техните законни съпрузи имигранти и други близки роднини.“

Полина Михова
в. „България Сега“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7