Facebook купи компания за мозъчно управление на устройства

Начална страница | Бизнес | Facebook купи компания за мозъчно управление на устройства
image

Социалната мрежа иска да разработи лента за китка, която да се свързва интуитивно с други устройства

В понеделник от Facebook Inc обявиха, че са закупили базирания в Ню Йорк стартъп CTRL-labs, работещ в областта на комуникацията между хората и компютрите, използвайки мозъчни сигнали. Цената на сделката е между 500 млн. и 1 млрд. долара, са съобщили източници на CNBC, запознати с материята.
Говорител на Facebook е казал, че офертата е по-ниска от 1 млрд. долара.
Стартъпът ще се присъедини към Facebook Reality Labs, подразделение на социалната мрежа, което работи за разработване на смарт очила с увеличена реалност.
Вицепрезидентът на Facebook Андрю Босуърт, отговорен за AR/VR разработките, обяви сделката чрез публикация в социалната мрежа, без да дава финансови подробности.
Facebook ще използва невронния интерфейс на CTRL-labs при разработването на лента за китка, която се свързва с други технологии интуитивно. „Идеята ни е гривната да позволява на хората да контролират своите устройства като естествено продължение на движението“, коментира Босуърт. Той се надява да изградят тази технология и да я включат в потребителските им продукти по-бързо.
Според съобщения в медиите CTRL-labs е фокусирана в науката за мозъка и машинното обучение като целта ѝ е да създаде интерфейси, които да бъдат контролирани от хората чрез мисълта. Устройството, което се носи на китката, използва сензори за проследяване на жестове и ще действа като устройство за въвеждане.
От Facebook не са представили официална информация относно стойността на сделката.
Economic.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7