Тъмният режим на Gmail вече е достъпен за част от потребителите

Начална страница | Бизнес | Тъмният режим на Gmail вече е достъпен за част от потребителите
image

Той щади очите и удължава живота на батерията, казват от компанията

Дългоочакваната „Тъмна тема“ на Gmail вече тръгна към потребителите на Android 10 и iOS 11 и 12, съобщи Google чрез блога си, цитиран от CNN Business. Потребителите на мобилните устройства поетапно ще получават обновлението, но от компанията съобщават, че може да отнеме повече от 15 дни, за да стигне до всички.
Белият фон, който е по подразбиране в Gmail, вече може да се промени на черен.
Тъмният режим е предпочитан за част от потребителите. Той щади очите и удължава живота на батерията, защото по-тъмните пиксели изискват по-малко енергия от по-светлите, коментираха от Google.
Този ход на компанията е част от по-голяма тенденция. Тъмната тема се използва от платформи и устройства, включително Twitter, смартфони Samsung Galaxy, Google и неговият браузър Chrome, софтуерите на Apple iOS и MacOS.
Според информация от страницата на Apple новата настройка „улеснява фокусирането върху работата Ви, защото информацията Ви се откроява, докато затъмняването на контролите и неизползваемите страници ги оттеглят на заден план“.
Според много доклади Facebook също тества тъмен режим.
За потребителите на Android 10 тъмната тема е достъпна от настройките на дисплея и автоматично се активира в Gmail, когато цялата операционна система е настроена на тъмен режим.
За потребителите на iPhone има значение коя версия на iOS се използва. С iOS 11 и iOS 12, черният фон може да бъде активиран от настройките на устройството.
Google загатна за новата функция по време на представянето на Android 10 преди няколко седмици. Новата операционна система също има тъмна тема, която променя цветовете на менютата и началния екран, но не всички приложения го поддържат новата опция.
Economic.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7