IBM е отворена за работа с Facebook по дигиталната ѝ валута

Начална страница | Бизнес | IBM е отворена за работа с Facebook по дигиталната ѝ валута
image

Libra не е просто поредната криптовалута, а по-скоро ще служи за токенизация на активи, смята генералния мениджър на IBM за блокчейн

IBM е отворена за съвместна работа с Facebook по услугата за дигитална валута на социалната мрежа, предава CNBC.
Става ли дума за технология като блокчейн, IBM се стреми да насърчи „сътрудничеството“ между индустриите, казва Джейсън Кели, генерален мениджър на корпорацията за блокчейн услуги. „Блокчейн е отборен спорт“, казва той. По думите му клиентите на IBM са готови да работят с Facebook, съответно „ние сме готови да работим с всички тях, за да ги обединим“.
Кели подчертава, че е важно да се прави разлика между разговорите за криптовалутите и токенизацията на активи, при които всичко от валути до акции може да се издава в цифрова книга. Според него компания като Facebook помагат да се постигне повече легитимност на основните технологии.
Компании като IBM използват блокчейн – технологията, стояща зад криптовалутите, за да създадат свои собствени решения, така че например да организират данните в мрежа от компютри. Ползата от това се крие в прозрачността и от иновацията може да се възползват играчи от сферата на банкирането до тази на веригите за доставки.
„Говорим за Libra и според хората това е просто още една криптовалута“, коментира той и добавя, че всъщност става дума за токенизация.
Регулаторите по света обаче побързаха да скочат срещу социалната мрежа и нейния проект Libra, а държави като Франция и Германия заплашиха дори блокират услугата в Европейския съюз. Миналата седмица ръководството на Facebook се срещна с централни банкери, за да отговори на техните въпроси по темата.
Economic.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7