Коя компания е най-големият работодател в света?

Начална страница | Бизнес | Коя компания е най-големият работодател в света?
image

Американският гигант и лидер в търговията на дребно Walmart е най-големият работодател в света в частния сектор. Това показва ежегодната класация на престижното издание Fortune за 500-те най-големи компании в света.
Walmart
Според данните към края на 2018 година Walmart дава работа на 2 милиона и 200 хиляди служители по целия свят.
Мегакомпанията е и тази с най-голям приход в света. За 2018 година приходът на Walmart е бил в размер на 514,4 милиарда долара, а печалбата възлиза на 6,7 милиарда долара. Walmart има активи в размер на 219,3 милиарда долара.
Walmart е американска мултинационална корпорация за търговия на дребно, която управлява верига от хипермаркети, универсални магазини и магазини за хранителни стоки. Компанията е създадена през 1962 година със седалище в Бентънвил, Арканзас.
China National Petroleum
China National Petroleum е вторият най-голям работодател в света според данните на Fortune. За компанията работят 1,382 милиона души.
За миналата година компанията бележи приходи в размер на 393 милиарда долара. Печалбата ѝ възлиза на 2,3 милиарда долара.
China National Petroleum има активи в размер на 601,9 милиарда долара.
China National Petroleum e основната национална петролна и газова корпорация на Китай. Компанията е и една от най-големите интегрирани енергийни групи в света. Седалището на корпорацията е в Пекин.
China Post Group
China Post Group е третият най-голям работодател в света. За компанията работят 935 хиляди души.
За 2018 година China Post Group има приходи в размер на 85,6 милиарда долара и печалба от 4,1 милиарда долара. China Post Group има активи в размер на 1,4 трилиона долара.
China Post Group e държавно предприятие, което управлява официалната пощенска служба на Китай. Създадена е през 1997 година и е със седалище в Пекин.

Money.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7