Успели хора споделят най-добрите кариерни съвети, които са получавали

Начална страница | Бизнес | Успели хора споделят най-добрите кариерни съвети, които са получавали
image

Независимо дали сте намерили своето място в корпоративния свят, или тепърва започвате своята кариера, никога не вреди да получите съвет. Той може да дойде от семейство, колеги, мениджъри, ментори или книги и е добре, ако мислите за него като обратна връзка.
Добрият съвет е като подарък – можете да действате веднага, да бъдете вдъхновени да направите нещо или просто да го сложите в „задния си джоб”, докато стане време да го използвате. Някои успели хора споделят кои са най-добрите кариерни съвети, които някога са получавали.
1. „Правете нещо, което ви харесва”
Когато ви харесва това, което правите, вие сте по-ефективни. Толкова е просто. Когато се наслаждавате на хората, с които работите, и на това, което правите, времето просто минава без усилие.
- Том Мъри, бивш главен изпълнителен директор на Calvin Klein
2. „Бъдете любопитни и задавайте въпроси”
Без значение на какъв етап от кариерата си се намирате в момента, важно е никога да не спирате да учите. Бъдете любопитни и задавайте въпроси. Много хора са парализирани от страха да не изглеждат глупави или неквалифицирани за работата, но дори и най-успешните професионалисти постоянно задават въпроси.
- Сара Стодърд, старши специалист по връзки с обществеността в Glassdoor
3. „Кажете „да“ на страшните неща”
Кажете "да" на нещата, които мислите, че не можете да направите. Независимо дали става дума за кандидатстване за работа на по-високо ниво, поемане на нова задача или усвояване на ново умение, бъдете отворени за всяка възможност.
- Бри Рейнолдс, старши кариерен специалист във FlexJobs
4. „Бъдете отборен играч”
Бъдете отборен играч, но се уверете, че не винаги сте този, който върши офисната „домакинска работа“ - планиране на фирмения тийм билдинг или коледно парти. Поддържайте честни взаимоотношения с колегите, клиентите и себе си, бъдете преднамерени и изграждайте взаимоотношения.
- Ерика Кесуин, кариерен експерт и автор на книги
5. „Излезте от зоната на комфорт”
Не се страхувайте да опитвате нови неща, защото това е процесът, през който трябва да преминете, за да се научите и да растете.
- Мишел Армър, директор на HR операциите в CareerBuilder
Expert.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7