Бернар Арно стана вторият най-богат човек в света

Начална страница | Бизнес | Бернар Арно стана вторият най-богат човек в света
image

Бил Гейтс никога не е падал под топ 2 на най-заможните хора в света през последните 7 години, през които е отчитан Bloomberg Billionaires Index. Това обаче се промени през тази седмица, след като французинът Бернард Арно измести съоснователя на Microsoft на трета позиция.
Ръководителят гиганта в луксозната индустрия LVMH успя да запише нов значителен скок в състоянието си благодарение на скок в акциите на управляваната от него група. В резултат нетното му богатство нарасна до 107,6 милиарда долара или с 200 милиона долара повече от това на Гейтс.
Само от началото на годината Арно е забогатял с 39 милиарда долара, което го прави човекът с най-голям ръст на богатството сред топ 500 на хората, включени в класацията.
Френският бизнесмен влезе в най-елитния клуб заедно с Бил Гейтс и Джеф Безос, след като през последния месец богатството му мина 100 милиарда долара за първи път.
Така тримата държат състояние, по-голямо от пазарната капитализация на почти всяка компания в индекса S&P 500 или по-голямо от оценката на компании, като Walmart, Exxon Mobil и Walt Disney.
2019 година се оказва особено добра за най-заможните французи, като Арно заедно с Франсоа Пино, който стои зад Kering, и наследницата на L'Oreal Франсоас Бетенкур Майерс са забогатяли с общо 57 милиарда долара за последните 6 месеца.
Money.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7