Заплатите на Острова не са растели толкова бързо от десетилетие

Начална страница | Бизнес | Заплатите на Острова не са растели толкова бързо от десетилетие
image

Заплатите във Великобритания нарастват с най-бързия си темп от повече от десетилетие през трите месеца до края на май, показват официални данни. Има индикации обаче, че пазарът на труда отслабва, пише Reuters.
Възнагражденията, без бонусите, са нараснали с 3,6 процента на годишна база. Заедно с бонусите, повишението е 3,4 процента за периода.
След гласуването на референдума за Brexit, пазарът на труда е единствената добре развиваща се област на икономиката на Острова. Икономисти посочват, че това се дължи на чужденците, които напуснаха на страната, както и на решенията на компанията да наемат хора, вместо да инвестират в автоматизация, тъй като служителите лесно могат да бъдат уволнени при нужда.
Повишението на заплатите бе забелязано от централната банка, която заяви, че може би ще трябва да повиши лихвите като отговор, стига Великобритания да избегне излизане от Европейския съюз без сделка.
Данните от вторник показват, че безработицата е 3,8 процента - най-ниска от януари 1975 г. Но растежът в заетостта се забавя до 28 хил. души - най-слабият от трите месеца до август на миналата година. Свободните работни места също намаляват до най-ниското си ниво от над година насам.

Money.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7