Неща, които ще подобрят професионалната ви репутация повече от самата ви работа

Начална страница | Бизнес | Неща, които ще подобрят професионалната ви репутация повече от самата ви работа
image

Не можем да отречем, че упоритата работа е много важна, независимо в какъв сектор се развивате. Но има и други аспекти, които биха могли да окажат влияние на начина, по който хората в офиса ви виждат. Ако искате да подобрите имиджа си и да станете наистина ценен служител, ето няколко идеи как да го постигнете.
1. Не закъснявайте
Акуратността е ключова, когато става въпрос за начина, по който хората ви виждат в работна среда. Всеки от време на време закъснява, но това е добре да бъде изключение от правилото. Точността демонстрира уважение и ви кара да изглеждате последователни и надеждни.
2. Имайте собствено мнение
Изказването на собствено мнение на работното място показва на другите, че ви пука достатъчно, за да имат свои собствени идеи и сте уверени в себе си и позицията си в компанията. Най-влиятелните хора знаят как да овладеят това като средство за засилване на техния професионализъм и най-вече знаят кога да изкажат становище или да замълчат.
3. Помолете за помощ
Неизбежно е в някакъв момент от кариерата ви ще стигнете до „задънена улица” и няма да знаете какво да направите. И това е напълно нормално! По-добре е да признаете, че се нуждаете от помощ и да я поискате конкретно, отколкото да се въртите в омагьосан кръг на безизходица и чудене. Да помолите за помощ някой колега показва, че не позволявате на егото да пречи на работата ви.
4. Бъдете гъвкави
Както се казва – „Промяната е единственото сигурно нещо в живота”. Дали вашите ежедневни задължения се променят, имате нов мениджър или пък политиката и целите на компанията се променят - служителите, които са най-адаптивни и гъвкави се ценят повече от тези, които се борят със самата промяна.
5. Поддържайте професионално отношение
Може да изглежда очевидно, но професионализмът е изключително ценен на работното място. Той е един вид гаранция, че даден служител ще остане спокоен по време на трудни ситуации.
Expert.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7