Милиардeр на 61 съжалява за 4 неща, изгубили парите и времето му, докато е бил на 20

Начална страница | Бизнес | Милиардeр на 61 съжалява за 4 неща, изгубили парите и времето му, докато е бил на 20
image

Бизнес магнатът Грант Кардоне е автор на редица книги и бизнес програми, успял предприемач и собственик на седем компании, опериращи в областта на инвестициите и недвижимите имоти.
Откакто Грант е завършил гимназия са минали повече от 40 години. 61-годишният Кардоне сега признава, че времето го е направило по-мъдър, по-богат и много по-успял. Той е спечелил състоянието си сам, но мисли, че винаги има място за още успехи.
Връщайки се назад, Кардоне признава, че на 20 години е знаел много малко за парите, разказва Business Insider.
"И малкото, което печелих тогава, харчех за непотребни неща, които не ми носеха никаква полза", споделя той, като изброява четирите, отнели най-много от парите и времето му.
Наркотици и алкохол
"Ако можех да върна времето, щях да знам, че образованието ми не приключва след завършването на колежа."
След като е завършил гимназия, Грант е насочил вниманието си към "всички грешни неща". Харчел е парите си алкохол и наркотици и дори е започнал да развива зависимост. Той съжалява, че не е вложил финансите си в това да получи нови знания и умения.
В реалността дипломата за средно образование е излишна, а тази от университета също не води много далеч, смята Кардоне. Едва на 25 години, той дава последните си 3000 долара за аудио програма, която му дава знания за продажбите и сделките. Той признава, че това е може би най-важната причина за предстоящия му успех.
Пътуване
Грант не смята, че взимането на свободна година след университета е добра идея. Той е взимал толкова много почивки в началото на кариерата си като предприемач, че това е отклонило вниманието му от професионалното развитие. Освен това той е харчил пари, които не е имал за самолетни билети, хотели и храна.
По думите му много от милениалите днес се намират в подобна позиция. Те имат нужда да пътуват, защото нямат цел в работата и вярват, че ако си дадат почивка, ще открият това, което им липсва в кариерата.
"Когато не знаеш какво искаш да правиш, е лесно да спреш живота си на пауза. Не казвам, че младите не трябва да си почиват изобщо. Но аз сега мога да пътувам със собствения си самолет, тъй като избрах усилената работа", обяснява милиардерът.
Сън
Когато хората са млади, е лесно да бъдат мързеливи и да не се чувстват виновни за това. Един от най-големите недостатъци за Грант е, било това, че той не се е възползвал от всичките си свободни часове през денонощието. Според него ако е осъзнал целия си потенциал на 20 години, той е щял да спечели първия си милион далеч по-рано.
Прекаления комфорт на работното място
Кардоне е изгубил голяма част от времето си, докато е бил на 20, работейки на ниско платени длъжности, които не са включвали предизвикателства и не са го карали да израства.
"Работех в McDonald`s за 7 долара на час. За мен това бе начин да изкарам пари, но за момчето, работещо до мен бе начин да учи за бизнеса и един ден си отвори франчайз. Много е важно човек да си задава въпроса "защо". Аз не знаех защо, затова просто си губих времето", споделя предприемачът.

Money.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7