Страната, в която Happy Meal на McDonalds струва повече от месечна заплата

Начална страница | Бизнес | Страната, в която Happy Meal на McDonalds струва повече от месечна заплата
image

Хиперинфлаацията във Венецуела достигна такива нива през март, че меню Нappy Meal на веригата за бързо хранене McDonalds струва повече от минималното месечно възнаграждение в страната.
Клиентите на компанията споделят, че в обект в Каракас Happy Meal е поскъпнало до 18 500 венецуелски боливара към март, въпреки че тя по-късно е повишена около 40 000 венецуелски боливара, пише Business Insider. Цените на менюто и други продукти са над два пъти по-скъпи от тези в Испания.
Обектите в страната остават празни заради недостъпните продукти на веригата за местните жители след обезценяването на валутата.
На гражданите на Венецуела е особено трудно да си позволят стоки от първа необходимост. Освен храната, те не могат да си набавят и нужните лекарства, а липсата на електричество допълнително затруднява живота им. Около 3 милиона души са избягали от страната.
Нейната валута - венецуелският боливар е загубил 99 процента от стойността си от 2013 година насам. Населението е прибягнало до използването на бартер или други начини, за да се сдобие с това, което му е необходимо.
Парите в страната са загубили дотолкова стойността си, че хората там ги сравняват с тези от играта "Монополи".
"Много хора коментират това, в което се превърна валутата. Тя е точно като хартийките, служещи за банкноти в играта "Монополи ". Това е знак за безумната ситуация, в която се намираме", споделят граждани на страната.

Money.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7