Вицепрезидент на Facebook къса стотици кандидати на интервю с този въпрос

Начална страница | Бизнес | Вицепрезидент на Facebook къса стотици кандидати на интервю с този въпрос
image

Изпълнителният директор на Facebook Джули Жуо е отпратила стотици кандидати за работа в компанията. Сега вицепрезидент на отдела по дизайн, тя започвакариерата си в империята на Зукърбърг преди 10 година като стажант.
През годините Жуо се усъвършенства в интервюирането на кандидати. Тя отговаря за наемането и уволняването на заетите в компанията.
Ключовото качество, което тя търси у кандидатите е готовност за научаване на нови знания и умения, пише Business Insider. Освен това Жуо пита вероятните бъдещи служители на Facebook за трудна ситуация, с която са се сблъсквали в кариерата си. Веднага щом те отговорят, Джули задава въпроса: "Ако можеше да преразгледаш ситуацията, какво би направил по различен начин?"
"Обичам да задавам този въпрос, защото той ми позволява да видя как кандидатите интроспектират", тя е любопитна да разбере как могат те да коригират стратегията си, така че да се намери по-добро решение.
Отговорът, че не биха променили нищо, е очевидно грешен. Ако кандидатът твърди, че всичко, което се е объркало е било извън негов контрол, това категорично отказва Жуо да го наеме.
Правилният отговор трябва да съдържа различни подходи и интерпретации на конкретната ситуация.
"Най-важното нещо, когато наемате хора , е да запомнете, че те не са средство, за да решите даден проблем, а възможност за изградите по-добро бъдеще", обяснява вицепрезидентът в технологичния гигант. Според нея не е нужно кандидатът да отговаря на абсолютно всички условия.
Тя дава пример с кандидат, който не е успявал да реши инженерната задача, но не е спирал да опитва и да говори, анализирайки я. Това е показало решителността му да намери отговора. В крайна сметка кандидатът не успява да реши задачата, но получава мястото.
Тя призовава мениджърите да подбират внимателно персонала си, колкото и да са притиснати от странични обстоятелства, като дефицита на хора.
Money.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7