Заради загуби инвеститор съди в САЩ компанията OneCoin на Ружа Игнатова

Начална страница | Бизнес | Заради загуби инвеститор съди в САЩ компанията OneCoin на Ружа Игнатова

Инвестор в Щатите ще съди компанията OneCoin, обвинена в измама с фалшива криптовалута за 4 милиарда долара, зад която стои името на българката Ружа Игнатова.
Книстин Граблис, която за първи път е инвестирала в измамната дигитална валута, ще търси компенсация за своите загуби в размер на 130 000 долара от вложенията си в дружеството, съобщава Bloomberg. Делото е заведено в Манхатън.
Припомняме, че през януари тази година специализираната прокуратура у нас, заедно с Европол и германските разследващи органи, започна разследване срещу OneCoin.
Тогава като причина бяха посочени "подозрения за мащабна пирамидална структура за измами с търговска цел", извършвана чрез създадена и разпространявана дигитална валута.
През март американската прокуратура обяви, че издирва Ружа Игнатова, която до 2016 година е управител на компанията. Същият месец беше задържан брат й - Константин Игнатов, който е бил управител на дружеството през последните 2 години.
Засега издирването на Ружа Игнатова продължава. Срещу нея в Щатите има повдигнати 4 обвинения, а ако бъде призната за виновна по тях, може да получи присъда до 65 години лишаване от свобода. Обвиненията са свързани с измама, пране на пари и други.
Money.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7