VMWare влага още 46 милиона лева в България и назначава 500 души

Начална страница | Бизнес | VMWare влага още 46 милиона лева в България и назначава 500 души
image

Американският технологичен гигант VMWare ще инвестира 46 милиона лева в България, става ясно от прессъобщение на Министерство на икономиката. Компанията днес получи сертификат за инвестиция клас А по смисъла на закона.
Основната цел на настоящия инвестиционен проект е свързана с разширяването на съществуващото предприятие чрез изследване и разработване на нови софтуерни продукти, както и чрез увеличаване на броя на служителите през следващите години. Работният капацитет на "ВиЕмУеър България" ЕООД ще подобри разработването на нови продукти и ще предложи професионални услуги по внедряване на закупените от клиентите продукти, става ясно от съобщението.
VMWare, която работи на българския пазар от 2007 г., ще назначи и още 500 души. От стъпването си в България, компанията е инвестирала общо над 350 милиона лева, превръщайки София в един от трите основни стратегически центрове за научно-изследователска и развойна дейност на VMWare в световен мащаб. Към момента за нея работят над 1 000 служители в България над 20 000 в световен мащаб.

Money.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7