Заплатите във Великобритания не са растели толкова бързо от повече от 10 години насам

Начална страница | Бизнес | Заплатите във Великобритания не са растели толкова бързо от повече от 10 години насам
image

Заплатите във Великобритания нараснаха с най-бързия си темп от повече от десетилетие насам, предава Reuters, цитирайки официални данни. Работодателите на Острова се впуснаха да наемат служители преди Brexit.
За разлика от слабата икономика, общите възнаграждение (включително и бонусите) се покачиха на годишна база с 3,5 процента през трите месеца до февруари. Заетостта нарасна със 179 хл. за същия период, а безработицата е на невиждано от 1975 г. ниво от 3,9 процента.
Увеличаването на заетостта може да отразява нервността сред работодателите заради Brexit и рисковете пред отдавнашния проблем с продуктивността. Работниците могат да бъдат наети и после уволнени, но инвестициите в технология и ново обородуване - което подпомага икономиката в дългосрочен план - изискват по-дългосрочно планиране.
Силният пазар на труда повишава заплатите по-бързо, отколкото централната банка очакваше. Това кара някои икономисти да смятат, че институцията може бързо да повиши лихвите - когато несигурността около Brexit изчезне.
Централната банка прогнозира, че до края на годината ръстът на заплатите ще се забави до 3 процента, а икономиката на страната ще нарасне с най-бавния си темп от десетилетие.

Money.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7