Един от всеки седем жители на Хонконг е милионер

Начална страница | Бизнес | Един от всеки седем жители на Хонконг е милионер
image

Хонконг е градът, в който живеят най-много богаташи в света. Населението му е 7,9 млн. души и един от всеки седем от тях е милионер. Там живеят и 93-ма милиардери, пише Business Insider.
Гъсто населеният финансов и производствен център е и най-скъпото място на света що се отнася до имоти. Средната цена на жилище там през 2018 г. е надхвърляла 1,28 млн. долара. Но преди да си помислите, че за ултра богатото население това не е проблем, имайте предвид, че Хонконг е дом и на много хора, които живеят в "нано апаратменти" или "домове ковчези" - съвсем малки пространства, които все пак им струват хиляди долари.
В Хонконг имоти имат най-богатите азиатци. Създателят на Alibaba Джак Ма например живее в континентален Китай, но притежава имение за 191 млн. долара в мегаполиса.
Най-престижният квартал се нарича The Peak, намира се на възвишение и е пълен с охрана - очаквано предвид, че го обитават само милионери. Къщите там достигат и 400 млн. долара.
По отношение на луксозните стоки Хонконг е вторият най-скъп град след Шанхай. Ресторантите също държат сериозни цени - вечеря за дванадесет души в един от най-луксозните струва близо 4000 долара.
 
Expert.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7