Как да отговорите на вечното клише „Разкажете ни за себе си”?

Начална страница | Бизнес | Как да отговорите на вечното клише „Разкажете ни за себе си”?
image

Трудно е да се намери по-стресиращ въпрос по време на интервю за работа. Най-смешното е, че това обикновено се смята за „отварящия” и предразполагащ въпрос на интервюиращия, макар да стресира почти всички кандидати. Разбира се, това е опитът на мениджърите да ви накарат да се отпуснете, да открият вашите приоритети или може би просто искат да видят колко добре можете да общувате.
„Разкажете ни повече за себе си” е твърде отворен въпрос и никога не знаеш какво точно да покриеш. А ето и няколко идеи как да отговорите „правилно” на вечното клише.
Говорете за професионалните си качества
Те вече са прочели автобиографията ви, така че нямат нужда от преразказ в устен вариант. Много по-добре е да започнете с бързо изявление за вашата професия, да кажете защо я харесвате и след това да преминете към качествата, които смятате, че сте разработили по време на трудовия си стаж.
Споменете предишния си опит чрез история
Вашият интервюиращ не трябва да чува списък с длъжностите, които сте заемали. Тук можете да разкажете история, която демонстрира качеството, което вече сте изтъкнали. Подгответе историята си предварително, като мислите за положителни преживявания на предишната си работа, такива, които са ви донесла похвала или са допринесли по някакъв начин за фирмата.
Посочете защо сте там
Защо искате тази конкретна работа? Не забравяйте, че не става въпрос само за вас. Вие сте там, защото смятате, че може да бъдете полезни. Как вашият опит и силни страни отговарят на нуждата, която имат?
Добавете малко хумор
Забавно събитие от реалния живот е добра възможност да се облекчи напрежението. Избягвайте сарказма и бъдете пестеливи с хумора, защото все пак има известен риск.
Expert.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7