Новата най-висока сграда в Западна Европа ще се намира в почти непознат град

Начална страница | Бизнес | Новата най-висока сграда в Западна Европа ще се намира в почти непознат град
image

Ръководството на модния гигант Bestseller си е поставило интересна цел, която няма общо с техния бизнес - да построи най-високата сграда в Западна Европа при това да го направи в малък град в Дания с едва 7000 жители.
Преди компанията да обяви своите планове за изграждането на 320-метров небостъргач, вероятно не много датчани са имали представа къде точно се намира градчето Бранде, разказва The Guardian.
Идеята на Bestseller е повече амбициозна, като в случай, че тя се осъществи, зданието ще бъде по-високо от най-високата сграда в Лондон - Shard, и ще бъде на първо място в Западна Европа.
Проектът за небостъргача е дело на датското архитектурно студио Dorte Mandrup, а сега предстои да започване и строежът, пише Business Insider.
"Ние сме много доволни, че плановете ни бяха одобрени от местните власти и сме горди от подкрепата, която получи нашия проект на местно ниво", казва проджект мениджърът на Bestseller Ардерс Крьог в официално становище.
Изборът на малкото датско градче не е случаен. Именно от Бранде води началото си модната компания, като там семейството на настоящия главен изпълнителен директор Андрес Холх Повлсен отваря първия си магазин за дрехи през 1975 година.
Днес Андрес е наследник на модния гигант и е най-богатият човек в Дания с нетно състояние от 7,2 милиарда долара.
Money.bg
Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7