3 стъпки, които не бива да пропускате, ако искате успешна кариера

Начална страница | Бизнес | 3 стъпки, които не бива да пропускате, ако искате успешна кариера
image

Повечето хора говорят безкрайно за надеждите и мечтите си, за желанието си да постигнат целите. И все пак, ден след ден, месец след месец задържат амбициите си „на изчакване”.
Можете да имате най-голямата идея на света и да сте пълни с талант и амбиция, но ако не предприемете стъпки, никога няма да знаете дали ще успеете, или не. Ето защо, ако искате да сте успешни в сферата си, никога не бива да пропускате тези 4 стъпки.
1. Бъдете честни със себе си
Всеки човек има някакъв талант в дадена област, но за сметка на това изостава със знанията си в друга. Например, някои от нас умеят да водят брилянтни преговори чрез писане на мейли, но се притесняват от разговори лице в лице. За да бъдете максимално успешни, важно е да си поставите цели, които имат смисъл - такива, които подчертават и развиват силните ви страни, като същевременно се стремят да подобрят или минимизират областите, в които сте най-слаби. За тази цел е важно да направите брутално честна и задълбочена оценка на себе си.
2. Използвайте график, а не крайни срокове
Една от най-големите грешки е определянето на крайни срокове за постигане на целите ви, без ясен план, който всъщност ще ви отведе там. Често сме толкова фокусирани върху желанието си, че забравяме за целия процес, който предшества успеха. Можем да се надяваме и да го желаем с цялото си сърце, но никога няма да се случи магически, ако просто сме си казали, че до края на годината искаме увеличение на заплатата и нова позиция.
3. Правете си отчети
Не на последно място, отделете време, за да преглеждате редовно плановете, графиците и целите си. Това е възможност да проверите цялостния си напредък и да видите къде бъркате. Бърз преглед на това, докъде сте стигнали, може да изстреля мотивацията ви до небето.
 
Expert.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7