София ще има нов жилищен комплекс с 14 сгради за 85 милиона лева

Начална страница | Бизнес | София ще има нов жилищен комплекс с 14 сгради за 85 милиона лева

София ще се сдобие с нов жилищен комплекс в района на "Красно село". Комплексът от затворен тип носи името Nove Homes и се намира до кръстовището на булевардите "Цар Борис III" и "Гоце Делчев" в близост до изграждащата се станция на метрото.
Той се строи върху площ от 27 дка на мястото на бивш терен на "Балканкар", до сградата на общината на Красно село. Получил е разрешително за строеж в средата на месеца и вече текат изкопни работи.
Инвеститор е нова компания, свързана с "Нове Холдинг" АД на популярния бизнесмен Васил Божков. Общата стойност на проекта е в размер на 85 млн. лева, като изграждането му се очаква да приключи през 2022 г.
Жилищният комплекс се състои от 14 жилищни сгради с над 550 апартамента, офиси, магазини, ресторант и складови площи, с обща разгъната застроена площ от 58 000 кв. м. Предвиждат се подземни гаражи на две нива, които ще включват над 700 паркоместа.
Nove Homes ще разполага с над 20 000 кв. м паркове и зелени площи за отдих, включващи пещеходни алеи, детски площадки, сух фонтан, пейки и беседки.
Цените на жилищата започват от 750 евро и достигат до 1400 евро на кв. м, по данни на агенция Luximmo Finest Estates, която предлага имотите.
Комплексът е с отлично мecтoпoлoжeниe - oгpaдeн e oт гoлям бyлeвapд и шиpoĸа yлица, ocигypявaщи бъpз дocтъп дo цeнтъpa, а наблизо ще има и метростанция. Гледката към планината Витоша е отличен бонус.
Money.bgОценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7